1.700 de porci au ars in incendiul urias de la Europiglets

1.700 de porci au ars in incendiul urias de la Europiglets


Cadavrele porcilor arsi in incendiul de la Capusu de Campie vor fi ecarisate.

Cadavrele celor 700 de scroafe de reproductie si 1.000 de purcei care au ars in incendiul de la ferma din Capusu de Campie vor fi ecarisate, iar pagubele evaluate dupa ce locul incendiului se va raci, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mures, Sandor Kincses.

 

Conform acestuia, ferma de porci a fost construita recent, pe fonduri europene, fiind una dintre cele mai moderne unitati de crestere a animalelor din judet.

 

"Din pacate, au ars 700 scroafe de reproductie si 1.000 de purcei. Unitatea are contract cu o unitate specializata, iar cadavrele vor fi ecarisate. Proprietarul fermei are asigurare, dar inca evaluatorii nu se pot apropia de zona, fiindca e foarte cald, va mai dura pana se raceste. Aici e vorba de peste 100.000 de tone de carne arsa. Din pacate paguba e mare, e vorba de scroafe si de purcei, ceea ce inseamna ca ferma va pierde un ciclu de ingrasare. Nu stim ce s-a intamplat, este o ferma moderna, noua, construita pe fonduri europene, este una din cele mai moderne din judet, iar proiectele noi au si elemente de siguranta la incendii", a declarat Sandor Kincses.

 

Acesta a spus ca ferma, apartinand SC Europiglets Band SRL, detine in jur de 12.000 de porci.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Horea al judetului Mures, maior Cristian Virag, a anuntat ca la incendiul de la ferma din Capusu de Campie actioneaza trei autospeciale de stingere din cadrul ISU Mures, iar in sprijin au fost trimise cinci autospeciale si autocisterne de la serviciile voluntare din localitatile Band, Ludus, Iclanzel, Iernut si Saulia.

 

"Din primele estimari, arderea se manifesta pe o suprafata de aproximativ 3000 mp. In interiorul halei se aflau aproximativ 700 de scroafe gestante si 1000 de purcei. Nu sunt persoane surprinse in interior", a precizat mr. Cristian Virag.Poti fi interesat si de