A fost inventat aparatul care masoara gradul de prospetime a carnii

A fost inventat aparatul care masoara gradul de prospetime a carnii


Cercetatori chinezi au creat un dispozitiv care arata daca alimentele sunt proaspete

Cercetatori de China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC), cel mai mare fabricant de rachete din lume, a dezvoltat un aparat care permite masurarea gradului de prospetime al alimentelor, potrivit ziarului oficial China Daily, citat marti de EFE.

 

"Detectorul de prospetime", cum a fost numit de cei care l-au realizat, este un aparat electronic de mana care evalueaza starea carnii si a pestelui pentru a determina daca poate fi cumparata sau consumata si care utilizeaza un senzor folosit anterior in tehnologia aerospatiala.

 

Dispozitivul, conectat via bluetooth la telefonul mobil, detecteaza prezenta de amoniac si de alti componenti organici pentru a determina activitatea bacteriologica a alimentului. Odata obtinut rezultatul, acesta este trimis mobilului care arata daca poate fi gatit sau consumat.

 

Niu Ye, unul dintre inginerii insarcinati cu designul produsului, a declarat ca dispozitivul poate fi utilizat pentru orice tip de carne, porc, pui sau peste, avand un procent de corectitudine de 99 la suta.

 

Dispozitivul ar putea fi util pentru cei care cumpara din magazinele fara aviz sanitar, foarte raspandite in aceasta tara asiatica.

 

Este vorba de primul aparat de acest tip dezvoltat de inginerii de la CASIC, care intentioneaza sa lanseze masiv produsul pe piata chineza.



Poti fi interesat si de