Amenzi de aproape 1 milion lei, aplicate de ANSVSA de Paste

Amenzi de aproape 1 milion lei, aplicate de ANSVSA de Paste


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a finalizat controalele tematice, specifice Sarbatorilor Pascale, desfasurate in perioada 5 martie – 7 aprilie.

Neregulile constatate de inspectorii Autoritatii au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 1.064 de amenzi, in valoare totala 951.320 de lei.

 

De asemenea, a fost confiscata si dirijata spre distrugere o cantitate de 1.970 de kg de produse alimentare de origine animala (carne de miel, carne de pasare, de vita, lapte si produse lactate, oua, peste congelat etc.).

 

La nivel national, medicii veterinari au verificat un numar de 10.370 de obiective, dintre care mentionam: unitati de depozitare a produselor de origine animala autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, piete agro-alimentare, targuri, unitati de tip hipermarket/supermarket, unitati de comercializare ale produselor alimentare de origine animala si nonanimala si unitati de alimentatie publica.

 

Datele furnizate de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene arata ca, in perioda mentionata, au fost sacrificati 323.103 miei si iezi, in cele 86 de spatii amenajate temporar si in cele 117 unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar, unde a fost asigurata supravegherea prin personal de specialitate.

 

Printre deficientele identificate si sanctionate s-au aflat:

- depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

- comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena, sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar;

- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

- nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor;

- lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;

- transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar veterinar;

- personal fara echipament de protectie.

 

O parte dintre aceste actiuni au fost realizate impreuna cu reprezentanti ai IGPR, ai autoritatilor locale si ai altor institutii cu atributii de control.Poti fi interesat si de