Ancheta in Australia dupa ce 2.900 de oi au murit in timpul transportului

Ancheta in Australia dupa ce 2.900 de oi au murit in timpul transportului


Ministrul Agriculturii din Australia, David Littleproud, a ordonat joi efectuarea unei anchete cu privire la cauza decesului unui numar de aproximativ 2.900 de oi in timp ce erau transportate spre Orientul Mijlociu, informeaza DPA.

Potrivit lui David Littleproud, incidentul a avut loc in luna august 2017, cu ocazia transportului a peste 60.000 de oi intre portul australian Perth si Orientul Mijlociu. Desi la bordul navei era un medic veterinar, circa 2.900 de oi au decedat din cauza caldurii. Un raport a fost prezentat saptamana trecuta de compania de shipping.

 

"Aceasta este o rata de mortalitate inacceptabila din cauza caldurii. Am cerut informatii detaliate", a declarat David Littleproud.

 

Acesta a adaugat ca a cerut si o examinare amanuntita a practicilor companiei de shipping, dupa ce organizatia de protectie a animalelor - Animals Australia - a dat publicitatii imagini cu animalele moarte.

 

In total, anul trecut, 12.377 de oi exportate din Australia au murit in tranzit, dintr-un total de 1,74 milioane, ceea ce inseamna o rata de mortalitate de 0,71%. Comparativ, decesul a 2.900 de oi dintr-un transport de peste 60.000 inseamna o rata de mortalitate de peste 3%.Poti fi interesat si de