Apele Oltului au fost repopulate cu puieti de salau

Apele Oltului au fost repopulate cu puieti de salau


12.000 de puieti de salau au fost eliberati la sfarsitul saptamanii trecute, in raul Olt, in urma unei repopulari cu pesti realizata de Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Fagaras.

Puietii de salau, adusi de la o ferma din Timisoara, au ajuns in coada lacului de la Oltet, in balta de la Cincsor, la Casete, in aval de hidrocentrala de la Dridif, in coada lacului de la Dridif, balta Beclean, la Sercaia si in balta Paraului, scrie presa brasoveana.

 

"Este al doilea an in care introducem aceasta specie in zonele recontractate de noi. Procesul de acomodare este unul putin complex. Puietii sunt adusi in saci cu apa si oxigen, care au o temperatura mai mare decat cea din Olt, de exemplu.  Insa nu putem pune puietii intr-o apa mai rece decat cea in care sunt ei obisnuiti. Astfel ca facem acest lucru treptat. Trebuie egalizata temperatura. Punem sacii cu totul in apa in care se deverseaza, lasam 10 minute pentru egalizarea temperaturii, iar apoi ii deversam din sac direct in apa respectiva. O astfel de repopulare am realizat-o si anul trecut, insa nu putem vorbi inca de un succes. Vedem primele rezultate doar dupa 3 ani. Dupa o repopulare de acest gen, doar 5-10% din totalul puietilor supravietuiesc. Si asta din cauza pericolelor, de la daunatori, la conditiile climatice, la apa, sunt multi factori la mijloc. Tocmai din acest motiv astfel de actiuni vor mai continua", a declarat Sorin Suler, directorul AVPS Fagaras.

 

Urmatoarea repopulare se va face fie in toamna acestui an, fie anul viitor, in primavara.Poti fi interesat si de