Barbu: Vreau ca romanii sa aiba acces la produse de calitate, la preturi corecte, suportabile

Barbu: Vreau ca romanii sa aiba acces la produse de calitate, la preturi corecte, suportabile


Practica marilor lanturi comerciale de a oferta produsele producatorilor romani la preturi care le fac extrem de necompetitive in raport cu produsele marca proprie ale retelei comerciale respective ar trebui analizata de Consiliul Concurentei pentru a stabili daca nu cumva imbraca forma unei practici comerciale neloiale fata de cei care produc romaneste, a scris ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook.

"Ca ministru al Agriculturii imi doresc ca pe rafturile magazinelor sa ajunga cat mai multe produse romanesti, la preturi corecte, atat pentru cei care le produc cat si pentru cei care le consuma. Si da, imi doresc ca aceste produse sa fie la un pret cat mai mic, pentru ca nu pot accepta profiturile speculative facute pe seama romanilor! Am ridicat astazi, in cadrul unei dezbateri, o problema pe care mi-au semnalat-o in repetate randuri producatorii romani: produsele lor sunt ofertate de marile lanturi comerciale la preturi care le fac extrem de necompetitive in raport cu produsele marca proprie ale retelei comerciale respective. Consider ca aceasta situatie trebuie analizata de Consiliul Concurentei pentru a stabili daca nu cumva imbraca forma unei practici comerciale neloiale fata de cei care produc romaneste", a notat Barbu.

 

Ministrul a subliniat ca doreste ca romanii sa aiba acces la produse de calitate la preturi corecte.

 

"Faptul ca pe rafturile magazinelor produsele alor nostri sunt vandute la un pret dublu fata de produsele marca proprie, in conditiile in care materia prima si procesarea sunt absolut identice, ne obliga sa actionam! Si ca sa fie clar si pentru amatorii de senzational: NU am spus niciodata ca imi doresc sa elimin de pe piata alimentele ieftine. Vreau ca romanii sa aiba acces la produse de calitate, la preturi corecte, suportabile!", a adaugat Barbu.



Poti fi interesat si de