Brazilia a pierdut 828 milioane de dolari din cauza crizei la combustibili

Brazilia a pierdut 828 milioane de dolari din cauza crizei la combustibili


Activitatile lantului de productie a carnii din Brazilia au revenit la normal, dar greva camionagiilor au lasat urme adanci.

Potrivit Asociatiei braziliane a producatorilor de proteine animale (ABPA), criza la combustibili a avut un impact total de 828 milioane dolari asupra producatorilor si exportatorilor de pui, porcine, oua si material genetic.

 

ABPA a raportat ca cele 167 de unitati de productie a carnii de pasare si-au reluat activitatile suspendate in timpul grevei, care a inceput in 21 mai in semn de protest fata de preturile ridicate la carburanti.

 

Asociatia a raportat anterior ca, din cauza grevei, peste 120.000 de tone de carne de pasare si carne de porc au fost oprite de la export si aproape 70 de milioane de pasari au murit.

 

Reorganizarea lantului de productie si distributia produselor dupa criza vor genera costuri suplimentare pentru sector. Cu alte cuvinte, pana cand se va restabili intregul sistem al sectorului, va fi mai costisitor pentru companii sa produca fiecare kilogram de carne si fiecare ou. Va fi nevoie sa creasca furnizarea de linii de credit pentru a mentine reluarea lantului de productie, a estimat ABPA.

 

In acest context, organizatia isi exprima ingrijorarea cu privire la cresterea costurilor de productie, ca urmare a cresterii puternice a preturilor la porumb si soia si stabilirea tabelului minim de marfa. Deoarece aceste sectoare utilizeaza intensiv autostrazile (pentru transportul animalelor vii, hranei pentru animale, inputurilor si altele), productia de carne de pasare si de porc va fi puternic afectata de noile costuri logistice.

 Poti fi interesat si de