Bucate traditionale, la Festivalul Mieilor din Capitala
Sambata, 25 Mai 2019
Sambata, 25 Mai 2019
"Mielul va fi pregatit in toate formele si pentru toate gusturile: stufat, miel la protap, friptura la tava, bors de miel, drob. Vor fi, de asemenea, tot felul de produse traditionale aduse de la stana si preparate pe loc", se precizeaza intr-un comunicat.
Din oferta nu vor lipsi miei perpeliti la protap, batali de primavara pregatiti si ei la protap, la gratar, la ceaun, aromati cu multe verdeturi si condimente.
Ciobanii vor aduce cu ei direct de la stana pastrama de oaie, dar si branza pentru bulz, carnati de oaie pentru tocanite si tochituri delicioase.
Ineditul festivalului va fi cu siguranta stana de oi care va fi amenajata in Parcul National.
"Aducem mieluti si berbecuti, care, cu siguranta, ii vor incanta pe cei mici. Curiosii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viata la stana si cum se face cea mai buna branza si cea mai gustoasa pastrama", spun bucatarii.
La festival se vor gasi si mititei, carnati din porc, vita si vanat, frigarui, costite si ciolane. Nu vor lipsi placintele, cozonacii si poale-n brau, dulciuri si dulceturi.
In targ se vor gasi si obiecte traditionale lucrate de mesteri autentici. Intrarea este libera.
Aflat pe un teren de 12.7 ha, complexul zootehnic are o suprafata totala construita de 22.124 mp,...
Prezent intr-o vizita in judetul Arad, Florin Barbu a declarat, joi, ca pariul sau la minister es...
Precizarile au fost facute in urma afirmatiilor presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protec...