Bulgaria a sacrificat 1.800 de animale din cauza epidemiei de pesta

Bulgaria a sacrificat 1.800 de animale din cauza epidemiei de pesta


Autoritatile bulgare au anuntat ca au sacrificat 1.800 de animale in urma primei epidemii din Uniunea Europeana de pesta a rumegatoarelor mici (PPR), transmite Reuters.

Luna trecuta, statul balcanic a raportat primul caz la crescatoriile de animale din satul Voden, in sud-estul tarii, aproape de granita cu Turcia.

 

"In total, au fost eutanasiate 1.800 de animale", a anuntat ministrul Agriculturii, Rumen Porozhanov, adaugand ca rezultatele testelor pentru alte trei mostre din regiunea Yambol, in sud-estul tarii, au indicat luni prezenta PPR.

 

Porozhanov a cerut inasprirea controalelor la granita pentru a tine sub control epidemia si a anuntat impunerea unei zone de carantina in jurul celor trei sate, dar si verificari pe o distanta de zece kilometri.

 

Pesta nu afecteaza si nu se transmite la oameni, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, insa exista un impact la nivel social si din punct de vedere economic. Odata intrat in crescatorie, virusul poate infecta pana la 90% din animalele aflate acolo.Poti fi interesat si de