Buzaul si-a atestat peste 20 de produse traditionale
Vineri, 22 Iunie 2018
Vineri, 22 Iunie 2018
"Sunt produse traditionale romanesti transmise din generatie in generatie, realizate dupa retete stravechi, iar recunoasterea la nivel national permite conservarea si protejarea lor", a declarat Daniela Stan, sef de serviciu in cadrul Directiei Judetene Agricole Buzau.
Potrivit sursei citate, pe langa produsele traditionale din carne, babic de Plescoi, pastrama de oaie, ghiudem, cele mai multe realizate in zona Berca-Plescoi, au fost atestate si produse de panificatie, covrigi impletiti suprapusi, sau din legume, tomate in bulion si bulion.
"Doua noi produse traditionale atestate in cursul acestui an sunt 'Babic de Buzau', realizat de o firma din comuna Tisau, precum si toba de casa", a mai declarat sursa citata.
Totodata, reprezentata DJA Buzau a afirmat ca, la nivelul judetului, au fost atestate pana in prezent 21 de produse traditionale, alte doua, Covrigii de Buzau si Painea taraneasca de Buzau sunt in curs de atestare, iar cunoscutii carnati de Plescoi se afla pe lista produselor traditionale romanesti care vor primi protectie europeana.
3 din 10 romani aloca un buget mai mare, pe masura scumpirilor In contextul valurilor de scumpir...
Principalele categorii de produse aruncate la gunoi sunt mancarea gatita (48%), legumele (37%), p...
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...