Carnea de pasare, motor de crestere pentru piata din Romania

Carnea de pasare, motor de crestere pentru piata din Romania


Industria carnii de pasare a reusit performante notabile in Romania, iar cel putin 90%, daca nu chiar 100%, din carnea de pe rafturile supermarketurilor este produsa in Romania, a afirmat Virgil Ciausoiu, directorul comercial al Avicarvil, la Conferinta INDUSTRIA CARNII LA RAFT.

„Activez din 1999 in industria carnii de pasare si am putut observa inca de atunci cum se dezvolta. In Romania, dezvoltarea nu a tinut de consum, ci a venit din investitiile facute de marii jucatori din piata, care au fost oameni vizionari, care au vazut ca Romania are nevoie de carne de pasare si au investit in sens invers- in imaginea produsului, in abatoare, au securizat imaginea produsului la raft pentru a se putea lupta cu o marfa de import, dupa care, cand au avut resurse, au investit rapid in ferme si acum sunt la un nivel foarte performant. Ultimul pas, pe care unii l-au pus in practica, a fost sa investeasca in reproductie si in final, sa integreze productia proprie de cereale”, a precizat Virgil Ciausoiu (foto).

 

ciausoiu

 

In ceea ce priveste exportul, in aproximativ 10 ani, Romania a ajuns sa exporte 18% din productia de carne de pasare pe pietele europene.

 

Mai multe declaratii ale directorului comercial al Avicarvil de la Conferinta INDUSTRIA CARNII LA RAFT se regasesc in editia 59 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de