Carnea de pasare, motor de crestere pentru piata din Romania
Vineri, 06 Iulie 2018
Vineri, 06 Iulie 2018
„Activez din 1999 in industria carnii de pasare si am putut observa inca de atunci cum se dezvolta. In Romania, dezvoltarea nu a tinut de consum, ci a venit din investitiile facute de marii jucatori din piata, care au fost oameni vizionari, care au vazut ca Romania are nevoie de carne de pasare si au investit in sens invers- in imaginea produsului, in abatoare, au securizat imaginea produsului la raft pentru a se putea lupta cu o marfa de import, dupa care, cand au avut resurse, au investit rapid in ferme si acum sunt la un nivel foarte performant. Ultimul pas, pe care unii l-au pus in practica, a fost sa investeasca in reproductie si in final, sa integreze productia proprie de cereale”, a precizat Virgil Ciausoiu (foto).
In ceea ce priveste exportul, in aproximativ 10 ani, Romania a ajuns sa exporte 18% din productia de carne de pasare pe pietele europene.
Mai multe declaratii ale directorului comercial al Avicarvil de la Conferinta INDUSTRIA CARNII LA RAFT se regasesc in editia 59 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Evenimentul initiat de Profi aduce la un loc mici producatori locali, mestesugari iscusiti, un ci...
GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, revolutioneaza cultura barbeque din Roma...
Cu o traditie de peste 40 de ani, acest eveniment si-a consolidat statutul de platforma internati...