Cei mai mari producatori de carne continua sa investeasca in ferme si fabrici de procesare

Cei mai mari producatori de carne continua sa investeasca in ferme si fabrici de procesare


Desi industria carnii la nivel mondial intampina probleme serioase ca urmare a epidemiei de pesta porcina africana, dar si a razboiului comercial dintre China si SUA, marile companii continua sa faca investitii sis a deschida noi unitati de productie. Acesta este doar unul dintre subiectele abordate saptamana aceasta de colegii de la EuroMeatNews.com.

Danish Crown a deschis o fabrica in Pinghu, China. Compania intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata chineza. "Vrem ca Danish Crown sa devina marca premium in China in urmatorii cinci ani", sustine Jais Valeur, CEO-ul companiei. Noua fabrica a Danish Crown se afla la 100 km sud-vest de Shanghai, are 17.000 de metri patrati si este de aateptat sa produca annual 14.000 de tone de produse din carne de porc.

 

Cherkizovo deschide o noua ferma de porci in regiunea Penza. Aceasta este a sasea ferma detinuta de compania rusa in regiune, iar planurile de viitor includ alte 40 de unitati in zona. Fermele de porci ale Cherkizovo din regiunea Penza vor asigura o productie anuala de 5.100 de tone de carne de porc in viu. Investitia intr-o astfel de ferma se ridica la 8,4 milioane de dolari.

 

Exporturile de pui din Ucraina au crescut cu 28%. In primele 7 luni ale anului, exporturile de pui au insumat 275.470 tone. Industria carnii de pasare din Ucraina prospera ca urmare a cererii crescute venita din diferite regiuni ale lumii, precum UE, Orientul Mijlociu si Asia. In primele 7 luni ale anului, exporturile au ajuns la 275.470 tone, o crestere de 28,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit celui mai recent raport emis de Serviciul Fiscal de Stat din tara vecina.

 

20% din carnea de vita din Agentina este exportata in China. Tara asiatica reprezinta cea mai importanta destinatie din lume pentru carne si va continua sa isi sporeasca acest rol pe piata mondiala a carnii. Pe langa carnea de porc, China creste importurile de carne de vita la niveluri nemaivazute pana acum. Astfel, in luna iulie, China a importat 152.000 de tone de carne de vita, cu o cre?tere de 82% fata de aceeasi luna a anului trecut.

 

Brazilia vrea sa creasca exporturile de produse din carne catre China. Guvernul brazilian va cauta sa obtina mai multe aprobari din partea autoritatilor chineze pentru mai multe abatoare si fabrici de procesare pe langa cele 25 autorizate la inceputul saptamanii, a afirmat Orlando Ribeiro, secretar de stat in Ministerul Agriculturii din Brazilia, transmit DPA si Reuters.

 

Danemarca introduce noi etichete pentru produsele care atesta bunastarea animalelor. De anul viitor, danezii vor putea cumpara produse noi etichetate conform programului guvernamental care atesta bunastarea animalelor, a anuntat Mogens Jensen, ministrul danez al Alimentatiei. Astfel, untul, laptele si iaurtul etichetate in consecinta vor fi gasite pe rafturile supermarketurilor de la inceputul anului 2020, urmate de carne de vita tocata si portionata sub forma de fripturi.

 

Zilnic, site-ul EuroMeatNews.com va prezinta cele mai noi informatii la nivel mondial din industria carnii si a sectoarelor conexe.



Poti fi interesat si de