Cooperativa Tara Mea creste livrarile de porci la 1.000 de capete pe zi

Cooperativa Tara Mea creste livrarile de porci la 1.000 de capete pe zi


Din 1 octombrie 2018, Cooperativa Tara Mea populeaza fermele care fac parte din Programul national pentru carne de porc 100% romaneasca cu inca 200 de porci pe zi, pana la 1.000 de capete pe zi.

„Programul nostru merge foarte bine, livram 800 de porci pe zi si vom ajunge la 1.000 de capete. Prima etapa, de colectare si livrare a carnii, a fost indeplinita, urmeaza etapa a doua, in care vom incepe sa livram purcei si furaje catre fermieri, din 1 octombrie. Nu vom mai cumpara porci grasi, vom inchide circuitul de livrare de porci standardizati, de furaje si colectarea de porc gras”, a declarat Florin Burculescu, presedintele Cooperativei Tara Mea.

 

In plina epidemie de pesta porcina africana, livrarile de carne de porc ale membrilor Cooperativei nu sunt afectate, iar Florin Burculescu este de parere ca raspandirea rapida a virusului PPA este cauzata de factorul uman.

 

Livrarile de carne de porc nu sunt afectate de evolutia PPA. Este o isterie generala. Noi nu cumparam porci din gospodariile populatiei, iar o ferma are biosecuritate. Sunt fermieri intre fermieri, dar de regula fermierul isi pazeste bine animalele. Porcul este cel mai usor de crescut, ai nevoie de circa 4 angajati la o ferma cu un efectiv de 2.000 de porci, pe care nu este greu sa ii controlezi si care trebuie sa respecte normele de igiena inainte de a intra in halele cu porci. Fermierii mici nu au probleme. Am auzit tot felul de ipoteze, sa inchidem judetele, sa nu mai transportam carne de porc, dar omul nu trece?”, mai spune Florin Burculescu.

 

In luna noiembrie 2017, Cooperativa Tara Mea si Kaufland au lansat primul Program national pentru carne de porc 100% romaneasca, prin care lantul de magazine se angaja sa preia carnea furnizata de membrii Cooperativei. De asemenea, retailerul german a implementat un raft dedicat produselor romanesti.

 



Poti fi interesat si de