Crestere modesta a productiei de carne de porc in Germania

Crestere modesta a productiei de carne de porc in Germania


Productia de carne de porc din Germania a crescut in primele trei luni ale anului 2018 cu 1,8%, respectiv 36,600 tone, comparativ cu perioada similara din 2017, ajungand la 2,06 milioane de tone, potrivit datelor Biroului Federal de Statistica (Destatis) analizate de ISN (Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands eV).

Pe baza datelor Destatis, citate de euromeatnews.com, in primul trimestru al anului 2018 au fost sacrificati aproape 14,54 milioane de porci. In perioada mentionata a avut loc o crestere cu 0,6%, sau cu 82,500 mai mult.

 

Potrivit ISN, cresterea a rezultat exclusiv din randul animalelor domestice. Astfel, din 13,64 milioane de capete, aproape 200 000 au provenit din ferme locale.

 

Numarul porcilor din import procesati a scazut cu peste 10%, de la 120.500 pana la 902.400.



Poti fi interesat si de