Crestere pe piata preparatelor din carne din Moldova

Crestere pe piata preparatelor din carne din Moldova


Industria carnii din Republica Moldova se adapteaza trendurilor internationale si imbina stilul comertului traditional cu cel modern.

In ciuda faptului ca piata preparatelor din carne de peste Prut nu are deschidere catre pietele de desfacere occidentale, totusi producatorii si procesatorii au identificat cateva strategii castigatoare: apetitul consumatorilor catre produsele ready-meal, orientarea clientilor catre produse cu gramaj mic, si in special cele feliate.

Mezelurile – printre categoriile cele mai cautate

Si in Repubica Moldova, mezelurile se numara printre categoriile in care upgrade-ul consumului a devenit tot mai evident. In Romania, mezelurile reprezinta o piata de peste un miliard de euro numai in retail, ce se afla intr-o continua transformare si redimensionare a categoriilor de produse, sub imboldul exigentelor tot mai mari ale consumatorilor.

 

In urma cu ceva timp, la fel ca si consumatorul roman, si cel de peste Prut era familiarizat doar cu o paleta restransa pe segmentul de produse semipreparate/semiprocesate - produse feliate, carnati proaspeti, carne tocata etc. In ultima perioada, insa principalul deziderat al acestora a inceput sa se indrepte catre tot ceea ce inseamna produs natural, precum si redescoperirea gustului de altadata. Context in care, producatorii de carne si de semipreparate au demarat investitii majore in dezvoltarea sectiilor de productie ca acestea sa poata deservi cererile de pe piata interna.

 

Potrivit producatorilor si procesatorilor din Republica Moldova, extinderea retailului modern, dezvoltarea tehnologiilor disponibile in industria carnii semipro­cesate, precum si a celor utilizate de furnizorii de condimente a incurajat de-a lungul timpului cresterea acestui segment de piata. Asadar, o dinamica pozitiva inregistreaza si categoria pro­duselor ready to heat refrigerate, respectiv produsele ma­rinate, produsele pentru gratar si specia­litatile (rulouri din carne de pui si de porc).

 

Care sunt produsele care au influentat dinamizarea sectorului industrial pe piata din Republica Moldova, dar si care sunt trendurile in ceea ce priveste realizare produselor si a preparatelor din carne puteti afla  citind editia 59 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.Poti fi interesat si de