Delhaize a lansat un sortiment de carne de vier

Delhaize a lansat un sortiment de carne de vier


Retailerul belgian Delhaize a lansat, sub conceptul „Mai bine pentru toata lumea”, un sortiment de carne provenita de la porci necastrati.

Acest tip de carne a devenit disponibil in toate supermarketurile din cadrul grupului belgiano-olandez Ahold-Delhaize.

 

Ideea principala din spatele conceptului este ca sunt folositi doar vieri Piétrain, selectati special de compania de reproducere PIC. Modul de hranire a animalelor, cu rapita si furaje cultivate local, aduce beneficii pentru bunastarea porcilor, iar carnea devine mai aromata, datorita surplusului de acizi grasi omega 3.

 

Aproximativ 45% din carcasa va fi vanduta la raionul cu carne proaspata, iar 55% va fi disponibila in magazine sub forma de produse procesate. Producatorii de porc, companiile pentru hrana animalelor, precum si abatoarele care ar dori sa se alature conceptului, trebuie sa se alature Asociatiei de Sanatate Agricola (HFA) si sa produca in conformitate cu normele lor.

 

Producatorii de porci vor primi un bonus de 3,59 euro pentru un animal. Din aceasta suma, 2,59 euro reprezinta compensatia pentru costurile mai ridicate ale furajelor.

 

Potrivit ministrului flamand al bunastarii animalelor, Ben Weyts, conceptul reprezinta un pas important in acest domeniu.Poti fi interesat si de