Exporturile de carne de porc din Spania catre UE au crescut

Exporturile de carne de porc din Spania catre UE au crescut


Spania a inregistrat o crestere a productiei de carne de porc anul trecut, ceea ce a dus la o majorare cu 3% a exporturilor de carne de porc proaspata si refrigerata, dupa o crestere de 18% in 2016, potrivit celei mai recente analize a Agentiei pentru Agricultura si Dezvoltare a Horticulturii (AHDB).

In anul 2017, productia spaniola de carne de porc a insumat 4,2 milioane de tone, fiind cu 2% mai mare decat in ‚Äč‚Äčanul precedent, scrie euromeatnews.com.

 

Abigail Schofield, analist stagiar la AHDB, spune ca aceasta crestere a aparut chiar si in ciuda unei scaderi a efectivului de scroafe in decembrie 2016, pe masura ce cresteau productivitatea si greutatea in carcasa.

 

In plus, preturile medii ale porcilor in UE in ansamblul lor au crescut in perioada ianuarie - octombrie. Acest lucru pare sa fi sustinut preturile de export ale carnii spaniole. Preturile unitare medii au fost cu 7% mai mari, in euro, fata de nivelurile anterioare anului 2017. Aceasta inseamna ca valoarea pietei de export a carnii de porc a crescut fata de volum, cu 11% mai mult fata de anul precedent.

 

Volumele de export ale UE au crescut cu 7%, conducand la o expansiune globala a exporturilor, datorita cresterii numarului de piete mai mici din UE, inclusiv Republica Ceha si Bulgaria. In 2017, Franta si-a reluat, de asemenea, pozitia ca principala piata de export a carnii de porc din Spania, in ciuda faptului ca exporturile s-au mentinut constante in cursul anului, ca urmare a scaderii importurilor din China. In Marea Britanie s-a inregistrat o crestere de 3% in ciuda unei lire sterline mai slabe.

 



Poti fi interesat si de