GRILLFEST: Romania are cel mai mare festival de barbeque din Europa

GRILLFEST: Romania are cel mai mare festival de barbeque din Europa


Cea de-a doua editie GRILLFEST are loc in perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov.

GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, revolutioneaza cultura barbeque din Romania! Anul acesta, GRILLFEST are loc in perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov, unde, pe o suprafata de peste 100.000 m², cei 50.000 de participanti asteptati se vor intalni cu 200 de chefi din 10 tari.

 

Evenimentul de cultura gastronomica, care celebreaza arta gatitului cu foc si fum, aduce in fata publicului cei mai importanti jucatori din industria carnii din Romania, reprezentanti de top ai segmentului barbeque din Romania si alte 10 tari, tendinte si tehnici de barbeque din jurul lumii, obiceiuri nutritionale sanatoase si o premiera absoluta: burgerul din carne de crocodil. 

 

Festivalul va include peste 50 de standuri de barbeque in 8 zone cu tematici diferite unde vor fi pregatite aproximativ 100 de tone de produse de gratar, utilizand cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling si smoking in stil american, brazilian, argentinian, turcesc, korean si balcanic. In cele 3 zile de festival, participantii se vor putea bucura de show-uri si demonstratii live din domeniul barbeque, expozitie de gratare profesionale, concursuri pentru amatori si profesionisti, concerte, activitati pentru copii, zona de fitness si cina la inaltime in cel mai mare balon cu aer cald din Romania. 

 

“Prin conceptul GRILLFEST ne-am dorit sa aducem impreuna reprezentatii din industria carnii, chefii si publicul larg intr-un cadru menit sa dezvolte cultura barbeque locala si, in acelasi timp, sa punem pe harta internationala un eveniment de referinta pentru industria carnii, un segment important pentru Romania. Anul acesta ne aflam la a doua editie si deja avem parteneri invitati din 10 tari, alaturi de cei mai importanti reprezentanti locali. Asteptam publicul sa ii cunoasca si sa se bucure de preparatele lor la cel mai mare festival de barbeque din Europa, organizat chiar aici, in Romania”, a declarat Eugen Capra, organizator GRILLFEST.

 

Grillfest_45

 

In cele 8 zone de barbeque cu specialitati diferite – Vita-Oaie, Porc, Pui, Curcan, Vanat, Peste, Mix (burgeri, carnati, mici) si Barbeque Carousel participantii sunt invitati sa descopere cele mai bune produse de barbeque, retete traditionale, dar si preparate speciale din diferite tari, intr-o calatorie gastronomica in jurul lumii. 

 

GRILLFEST este cu siguranta un eveniment care poate concura cu orice festival de barbeque din lume si cred ca o astfel de intalnire intre industrie, chefi si public contribuie semnificativ la dezvoltarea culturii noastre gastronomice. Va fi o desfasurare de forte extraordinara din care ma bucur sa fac parte”, a declarat Orlando Zaharia, chef si ambasador GRILLFEST.

 

Toti cei care vin la GRILLFEST vor putea degusta preparate create de chefi celebri din Brazilia, SUA, Turcia, Germania, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Spania si Belgia. Vedeta culinara a GRILLFEST 2024, in premiera absoluta in Romania, este burgerul din carne de crocodil, o adevarata specialitate braziliana, ce va fi pregatit live, in fata publicului, la Barbeque Carousel de catre Chef Paizao, ambasador GrillFest si invitat special din Brazilia.  

 

In Brazilia exista o adevarata cultura a gratarului, iar festivalurile de profil, pe langa distractie si preparate delicioase, contribuie si la promovarea obiceiurilor culinare sanatoase, pentru ca publicul descopera hrana nutritiva, invata cum sa aleaga o bucata de carne de calitate, cum sa o prepare si ce legume sa puna alaturi pentru o masa echilibrata. Sunt entuziasmat sa ma alatur GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, si sa pot aduce in fata publicului o experienta de barbeque autentic braziliana de care sper sa se bucure”, a declarat Paizao, chef si ambasador GRILLFEST.

 

Insa distractia nu se opreste la gastronomie, in cele 3 zile de festival, participantii vor avea parte de concerte live oferite de unii dintre cei mai iubiti artisti din Romania: Loredana & Agurida, Damian & Brothers, Viorica & Taraful Clejanilor, Puya, Connect-r, Diana Matei & Taraful Cleante. 

 

Parteneri: Lidl, Birra Moretti, Cocorico, Wau, Peris, Ocean Fish, Sezamo, Pefoc.ro, Weber, Bioten, Eglo, KAYO

Parteneri media: Radio ZU, Antena 1, INDUSTRIA CARNII.RO, EuroMeatNews.com



Poti fi interesat si de