Gorj: Trei centre de sacrificare a mieilor vor fi amenajate in judet
Vineri, 30 Martie 2018
Vineri, 30 Martie 2018
Potrivit acestuia, activitatea de sacrificare a mieilor in spatiile amenajate temporar va fi permisa strict in perioada 1-7 aprilie, intre orele 7,00 - 17,00.
Inspectorii sanitar-veterinari vor fi prezenti in permanenta in cele trei targuri, pentru a supraveghea activitatea de sacrificare a animalelor si de comercializare a carnii.
„Deja am emis autorizatiile pentru cele trei spatii amenajate temporar, spre deosebire de acum doi ani avem doar trei, respectiv Targu-Jiu, Novaci si Motru. Carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si numai dupa efectuarea examenului ante si post-mortem, neputand fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate sau autorizate sanitar-veterinar”, a precizat Nicolae Calescu.
Anul trecut, in cele trei centre amenajate temporar s-au sacrificat peste 4.000 de miei, cei mai multi in Targul Litovoi din Targu-Jiu, circa 3.800.
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...