Informatii precise pentru decizii inteligente 

Informatii precise pentru decizii inteligente 


Wiesbauer este lider pe piata austriaca de mezeluri crud-uscate. Pentru a-si pastra pozitia de lider si pe viitor, administratorul Thomas Schmiedbauer mizeaza pe tehnologii ultramoderne. Solutia software ERP reprezinta nu doar un suport tehnic, ci este creierul companiei.

Wiesbauer se digitalizeaza continuu de peste 20 de ani

In firma Wiesbauer, integrarea tuturor proceselor intr-o solutie software reprezinta dintotdeauna o parte importanta a strategiei companiei. Indiferent ca vorbim despre economia marfurilor, etichetare, logistica sau trasabilitate: In cele patru puncte de lucru din Austria si Ungaria, toti lucreaza cu acelasi sistem ERP: „este extrem de avantajos sa ai un partener si un sistem care sa functioneze ca pe roate. Cu CSB ne-am rationalizat activitatea in numeroase domenii“, sustine Thomas Schmiedbauer, administrator si continuator al celei de-a treia generatii.

 

Karl Schmiedbauer, tatal, a fost cel care a construit fabrica in Viena in urma cu 20 de ani, de la zero – anticipand multe dintre aspectele pe care le-am numi astazi „productia digitala de mezeluri“. Procesarea electronica a informatiilor, fluxuri de productie si logistice automate, controlul inteligent al fluxului de materiale, interconectarea cu celelalte trei puncte de lucru: la proiectarea cladirii au fost luati in calcul toti factorii cheie ai unei fabrici inteligente. Astfel, fluxurile de materiale si de marfa  au fost automatizate complet de ani buni. Accentul este pus pe transare si productie, coordonata complet de sistemul software, acestea fiind asadar organizate cu eficienta maxima.

 

Etichetare fara erori

Doar optimizarea productiei nu inseamna automat reusita in afaceri. Fluxul informational continuu, lipsit de erori, este garantat doar daca activitatea de gestionare a datelor se deruleaza ireprosabil. Acest lucru este deosebit de important la marcarea preturilor: in cele patru puncte de lucru Wiesbauer, exista numeroase sectii ce produc in cadrul unor procese diferite cele mai diverse specialitati din carne. Produsele sunt fabricate dupa retete traditionale, dar au loc, desigur, modificari regulate – ce trebuie sa se regaseasca pe eticheta. Pentru aceasta trebuie asigurata in orice moment conformitatea cu Regulamentul de informare a consumatorilor privind produsele alimentare.

 

Cum reusesc toate acestea fara prea mult efort?

La firma Wiesbauer, toate informatiile relevante pentru etichetare sunt stocate in sistemul ERP, la nivel central. Astfel, modificarile aduse listelor de repere sunt disponibile direct in toate punctele de lucru – avand drept urmare ajustarea automata a etichetelor. Indiferent ca este vorba despre produse feliate, egalizate, mezeluri pentru autoservire sau marfa dependenta de greutate: nu este necesara intretinerea dubla a datelor, operatiune ce presupune timp si bani. In acest fel scade inclusiv riscul unor valori nutritionale gresite sau al absentei unor alergeni si totodata procentul de reclamatii. In plus, este facilitata manevrarea pachetelor mixte, unde articole diferite cu ingrediente diferite ajung intr-un singur pachet la consumatorul final.

 

csb 2

 

Date valoroase pentru decizii inteligente

Firma Wiesbauer a avut mereu in vedere transparenta datelor, si asta deoarece numeroase decizii pot fi adoptate numai in temeiul unor informatii precise. „Cand discut si negociez cu clientii, vreau sa fiu in masura sa decid pe loc daca accept sau nu tranzactia. Calculatiile din sistemul ERP, rapoartele si evaluarile clientilor sunt de mare ajutor. ” Datele esentiale precum indicii de performanta din productie, cifrele de afaceri, termenele de plata, ritmurile de comanda, conditiile, discount-urile, sconturile – toate sunt disponibile printr-o apasare de buton. Aceasta transparenta este decisiva inca de pe acum in activitatea zilnica, dar este pe cale sa faca un pas suplimentar in fata. „In momentul de fata lucram la modalitatea de vizualizare la zi nu doar a cifrei de afaceri, ci si a marjelor sau a calculului de reusita al clientului“, afirma domnul Schmiedbauer.

 

Managementul optimizat al datelor este un factor central si in alte domenii, deoarece doar in acest mod este garantat fluxul informational lin si fara erori in productia de mezeluri. Acest lucru este valabil atat in transare, cat si in sectiile de productie si mai ales in materie de trasabilitate.

 

Extinderea continua a fabricii digitale de mezeluri - in beneficiul clientului

In activitatea zilnica, Wiesbauer pune accent pe interconectarea celor patru puncte de lucru. La firma Wiesbauer, toate informatiile relevante sunt stocate in sistemul ERP, la nivel central. Astfel, modificarile aduse sunt disponibile direct in toate punctele de lucru – avand drept urmare ajustarea automata a proceselor.

 

Cand vine vorba de digitalizare, Thomas Schmiedbauer se gandeste nu doar la propria companie, ci si la client. Scopul este de a crea o fabrica inteligenta care sa poata faca fata opririlor productiei si sa poata reactiona flexibil la dorintele de schimbare ale clientilor. In opinia sa, aceasta este premisa necesara pentru o relatie fructuoasa cu clientii. „Daca nu ma pot bizui pe solutia mea software si pe tehnologiile mele, atunci nu mai pot garanta clientului meu propriile servicii, iar acesta ma va parasi. Din acest motiv, in zilele noastre digitalizarea continua este un subiect deosebit de important.”

 

Compania

- Wiesbauer – Mezeluri din Austria

- Lider pe piata mezelurilor crud-uscate din Austria

- Afacere de familie aflata la a treia generatie

- Patru puncte de lucru

- 825 de angajati (la nivel de grup)

- Cifra de afaceri: 189 mil. euro (la nivel de grup)

- Desfacere: 27.000 tone (la nivel de grup)

www.wiesbauer.at

 

Componentele solutiei implementate

ERP cu aprovizionare, depozit, transare/productie, desfacere, Managementul calitatii, EDI, marcarea pretului, Computer Integrated Manufacturing, Business Intelligence

 

Beneficii principale pentru client

- Indicatorii comerciali importanti sunt disponibili printr-o apasare de buton

- Prelucrarea electronica a informatiilor pe toate treptele de procesare

- Fluxuri automatizate de la transare si pana in productie

- Gestionarea datelor la nivel central asigura etichetarea fara erori

 

Articol publicat in editia cu numarul 88 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.

 

Date contact CSB-System Romania SRL

Tel.: +40-368-446235 / Fax: +40-368-446236 / office@csb-system.ro / www.csb.com



Poti fi interesat si de