Ministrul Agriculturii: Romania poate deveni cel mai mare procesator din sud-estul Europei in urmatorii 3 ani

Ministrul Agriculturii: Romania poate deveni cel mai mare procesator din sud-estul Europei in urmatorii 3 ani


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anuntat, miercuri, ca se afla in discutii cu o companie 'foarte mare din Germania' care vrea sa isi mute toata procesarea in Romania, iar acest lucru ar putea face ca in urmatorii trei ani tara noastra sa devina cel mai mare procesator din sud-estul Europei.

'Sunt in discutii cu o companie foarte mare din Germania, care vrea sa isi mute toata procesarea in Romania. Pe langa programul Investalim, care este de un miliard de euro, si cu acea companie, daca se va reusi sa vina in Romania, sa isi multe tot know-how-ul pe procesare, Romania devine cea mai mare tara pe procesare din sud-estul Europei. Sunt convins ca voi convinge aceasta companie', a precizat ministrul Agriculturii.

 

De asemenea, el a adaugat ca mai este o alta companie din sectorul zootehnic, tot din Germania, care intentioneaza sa investeasca in 10 ferme de porci, cu cate 100.000 de capete fiecare.

 

'Nu va mai ascund faptul ca si o companie din domeniul zootehniei vrea sa investeasca in Romania in 10 ferme de cate 100.000 de porci anual. Asta inseamna un milion de porci in Romania. Sunt in discutii, sunt companii din Germania, nu pot sa dau numele aici, dar in proportie de 80% eu cred ca, din discutiile pe care le-am purtat, sunt realizabile. Asta inseamna ca in urmatorii trei ani Romania poate deveni cel mai mare procesator din sud-estul Europei', a transmis Florin Barbu.



Poti fi interesat si de