Peste 70.000 de porci au fost sacrificati in Botosani. Carnea, destinata consumului

Peste 70.000 de porci au fost sacrificati in Botosani. Carnea, destinata consumului


Peste 70.000 de porci au fost sacrificati, de la inceputul acestui an, in abatoarele din judetul Botosani, potrivit unei situatii centralizate de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, sustine ca toti porcii abatorizati la Botosani provin din ferme zootehnice autorizate care functioneaza la nivel national, unde controlul sanitar-veterinar este foarte riguros.

 

Cele 70.014 capete de porcine au fost sacrificate in trei din cele patru abatoare din judet, iar carnea rezultata a fost destinata atat consumului pe piata interna, cat si pe cea externa.

 

In aceeasi perioada, abatoarele din Botosani au sacrificat 56.158 de bovine, dar si 28.726 de ovine, 1.443 de caprine si peste 4.400 de miei.

 

Totodata, un abator din Botosani a taiat si 162 de cai, carnea rezultata fiind valorificata exclusiv pe pietele externe.



Poti fi interesat si de