Peste 70.000 de porci au fost sacrificati in Botosani. Carnea, destinata consumului
Miercuri, 07 Noiembrie 2018
Miercuri, 07 Noiembrie 2018
Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu, sustine ca toti porcii abatorizati la Botosani provin din ferme zootehnice autorizate care functioneaza la nivel national, unde controlul sanitar-veterinar este foarte riguros.
Cele 70.014 capete de porcine au fost sacrificate in trei din cele patru abatoare din judet, iar carnea rezultata a fost destinata atat consumului pe piata interna, cat si pe cea externa.
In aceeasi perioada, abatoarele din Botosani au sacrificat 56.158 de bovine, dar si 28.726 de ovine, 1.443 de caprine si peste 4.400 de miei.
Totodata, un abator din Botosani a taiat si 162 de cai, carnea rezultata fiind valorificata exclusiv pe pietele externe.
3 din 10 romani aloca un buget mai mare, pe masura scumpirilor In contextul valurilor de scumpir...
Principalele categorii de produse aruncate la gunoi sunt mancarea gatita (48%), legumele (37%), p...
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...