Peste o suta de sortimente de peste, in prim plan la Festivalul Pescaresc

Peste o suta de sortimente de peste, in prim plan la Festivalul Pescaresc


Peste o suta de sortimente de peste si preparate din peste, peste o tona de fructe de mare si peste 10.000 de portii de peste pregatite de unii dintre cei mai iscusiti bucatari vor putea fi savurate si degustate la Festivalul Pescaresc, care se va desfasura de vineri pana luni in Parcul National din Capitala.

„Printre vedetele Festivalului Pescaresc vor fi borsul de peste, storceagul, pastravul si crapul la protap, vinegreta din pastrav, placinte cu peste, crochete si chiftelute, hamsii si scoici, cabanos de somon, mititei din peste si somon, sarmalute in foi de vita din peste servite cu mamaliguta, usturoi si lamaie?, precizeaza organizatorii.

 

Alte preparate care vor putea fi gasite: saramura de crap pregatita cu legume proaspete si aromata cu putin usturoi, sau suberekul tataresc de peste, gulasul ori papricasul.

 

Potrivit organizatorilor, la festival vor fi aduse o tona de raci, midii, fructe de mare si preparate inedite precum paella cu fructe de mare, frigarui de creveti, calamari, tentacule de caracatita, rechin, peste spada si scoici, midii si rapane ecologice culese traditional din Marea Neagra si pregatite pe plita in sos de vin, pane sau la ceaun.

 

„Vor fi peste 100 de sortimente de peste: pastrav, crap, macrou, zargan, somon, hering, lup de mare, dorada, calcan, scrumbie. Nimeni nu pleaca de la festival cu mana goala, pentru ca, pe langa preparatele gatite la fata locului, se va mai putea gasi peste proaspat, zacusca de peste, peste in saramura sau afumat, numai bun de luat acasa?, se arata in comunicatul transmis de organizatori.

 

„Ospatul pescaresc? din Parcul National va fi inveselit de cantec si joc, dar si concursuri culinare de prezentare, preparare si degustare a preparatelor traditionale din peste.

 

Tot in cadrul festivalului vor putea fi gustate placinte muntenesti si dobrogene cu branza, poale-n brau moldovenesti, dar si cozonaci, dulciuri si dulceturi, afumaturi, pastrama, carnati, mici, vin si tuica fiarta, iar pentru cei care respecta zilele de post gospodinele vor aduce zacusca de vinete sau de ghebe, miere si pastura, dulceturi, siropuri si sucuri naturale.

 

De asemenea, vizitatorii vor putea gasi si obiecte traditionale, lucrate cu multa maiestrie de mesteri autentici, cadouri cu totul deosebite, ii cu alesaturi, rochii din lana impaslita, genti din piele naturala cu motive nationale, obiecte de ceramica pictata, din lemn sculptat, straie si podoabe traditionale, icoane pe lemn sau pe sticla.

 

„Pentru cei mici am amenajat si un parc de distractii. Cei mari vor avea parte de muzica pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea?, se mai arata in comunicat.



Poti fi interesat si de