Producatorul de mezeluri Angst a intrat in insolventa, la cererea a doi furnizori ai companiei

Producatorul de mezeluri Angst a intrat in insolventa, la cererea a doi furnizori ai companiei


Angst, unul dintre cei mai cunoscuti producatori din industria carnii, cu o vechime de peste 30 de ani, a intrat in insolventa in urma deciziei Tribunalului Ilfov.

Procedura a fost deschisa la cererea creditorilor Abatorul Peris, una dintre cele mai mari unitati de procesare a carnii de porc din Romania, si Primo Mix Food, furnizor de diverse produse alimentare, potrivit Profit.ro.

 

 

Compania Angst RO SRL, intrata acum in insolventa, este controlata de familia Sorin si Ludmila Minea. Sorin Minea este si presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Alimentara – Romalimenta, avand, printre altele, actiuni la Angst Bistro (fabricare de mancaruri) si Angst Retail (comert cu amanuntul). Grupul Angst include, pe langa facilitatea de productie din Buftea, o fabrica de produse crud-uscate la Sinaia (Salsi).

 

In 2022, ultimul an pentru care au fost raportate informatii financiare, compania a avut afaceri de 60,4 milioane lei (cu 20% sub cifra de afaceri din 2021) si o pierdere de 6,3 milioane lei (in crestere puternica, de la un minus de 980.863 lei in anul precedent), cu 173 angajati.

 

Datoriile totale au depasit 56 milioane lei (de la 50 milioane lei in anul anterior). Catre ANAF, pentru 31 decembrie 2023 sunt indicate restante de doar 511.504 lei.



Poti fi interesat si de