Productia de suine din Polonia a scazut semnificativ

Productia de suine din Polonia a scazut semnificativ


Productia de suine din Polonia a scazut in ultimii ani, pe fondul sistemului de ferme mici si a migratiei fortei de munca, observa Jim Long, presedintele Genesus Inc., scrie euromeatnews.com.

Nu in urma cu mult timp, efectivele de scroafe din Polonia ajungeau la 2 milioane de capete, care s-au redus la jumatate in ultimii ani.

 

"In Polonia, exista multe exploatatii agricole mici. In cazul acestui tip de ferma nu se platesc impozite pentru toate veniturile, iar proprietarii de ferme mici se inmultesc. De aceea, este tot mai dificil sa se construiasca ferme noi de crestere a porcilor. Economia Poloniei s-a dezvoltat puternic datorita sprijinului financiar primit din partea Uniunii Europene. Pe masura ce tara a devenit prospera, dorinta de a creste porci s-a diminuat. Acest sistem de ferme mici, procesul de consolidare a industriei si migratia proprietarilor de terenuri la oras sau in alte tari au condus la reducerea semnificativa a productiei de carne de porc", a remarcat Jim Long.

 

In urma procesului de consolidare a industriei carnii, Smithfield Foods a devenit cel mai mare producator de carne de porc din Polonia, cu aproximativ 90.000 de scroafe si numeroase unitati de productie. Cu toate acestea, focarele de pesta porcina africana si scaderea efectivelor de porci au crescut importurile, in principal din Danemarca, depasind un milion de capete anual, la aproximativ 60 de dolari pentru un animal.



Poti fi interesat si de