Risipa alimentara in UE: Aproape 59 milioane de tone de alimente ajung la gunoi
Luni, 02 Octombrie 2023
Luni, 02 Octombrie 2023
In randul tuturor grupurilor economice, 54% din totalul deseurilor alimentare (70 kg/locuitor) au fost generate de gospodarii, 46% au fost generate in lanturile de aprovizionare cu alimente: 21% in urma fabricarii produselor alimentare si a bauturilor (28 kg), 9% de restaurante si serviciile alimentare (12 kg), 9% in urma productiei primare (11 kg) si 7% pe segmentul de retail (9 kg).
Reducerea risipei alimentare este o provocare atat in UE cat si pe plan global. Tema din acest an a Zilei internationale de constientizare a risipei alimentare (ONU) a fost "Reducerea pierderilor si a risipei de alimente: Luarea de masuri pentru a transforma sistemele alimentare" ("Reducing food loss and waste: Taking Action to Transform Food Systems").
El a explicat, la Palatul Victoria, ca toate categoriile de produse din import care nu intra in p...
„Omleta arde dupa carnatii Caroli“ este sloganul care va guverna noua campanie de com...
Executivul va coordona, alaturi de noii colegi, lucrarile pentru cea mai complexa facilitate de p...