Romanii vand alimente gatite acasa in valoare de 1,2 miliarde de euro anual

Romanii vand alimente gatite acasa in valoare de 1,2 miliarde de euro anual


Vanzarile de alimente gatite in bucatariile personale ajung la 1,2 miliarde de euro anual, ceea ce inseamna 15-20% din industria de foodservice din Romania, au anuntat reprezentantii Hospitality Culture Institute in cadrul evenimentului Food&Beverages Innovation Camp.

Nereglementarea acestei activitati vine la pachet cu o serie de riscuri atat pentru consumatorul final cat si pentru cei care comercializeaza aceste preparate, scrie stiripesurse.ro

 

In contextul apropierii sarbatorilor de iarna si a comercializarii „la negru” a produselor specifice acestei perioade, pe diferite canale de vanzare, reprezentantii asociatiilor patronale si profesionale din HoReCa au discutat despre o posibila initiativa legislativa privind „Legea Gatitului de Acasa”.

 

Prin intermediul unei astfel de legi, veniturile generate prin acest tip de activitate ar putea fi recunoscute si fiscalizate, in timp ce drepturile consumatorilor ar putea fi mai bine aparate, prin stabilirea unor reguli de igiena pentru spatiile in care au loc astfel de activitati.

 

Antreprenorii din HoReCa au propus diverse solutii precum extinderea in mediul urban a reglementarilor pentru punctele gastronomice locale sau dezvoltarea unor bucatarii centrale in care care micii producatori sa-si poata realiza activitatea in conditii optime de igiena.



Poti fi interesat si de