Sacrificarile la porci si pasari au crescut, in februarie
Marti, 10 Aprilie 2018
Marti, 10 Aprilie 2018
Potrivit statisticii, in februarie, in comparatie cu aceeasi luna din 2017, sacrificarile inregistrate la categoria porcine s-au majorat cu 15,4%, iar la pasari cu 5,5%.
Totodata, in intervalul de referinta, la ovine si caprine scaderea numarului de sacrificari a fost de 19,8%, in timp ce, in cazul bovinelor, procentajul de scadere a fost de 15,9%.
In ceea ce priveste greutatea in carcasa, datele INS releva ca, in cea de-a doua luna a anului, fata de perioada similara din anul anterior, au fost consemnate cresteri in cazul porcinelor (+14,8%) si al pasarilor (+7,8%).
Pe de alta parte, greutatea in carcasa la ovine si caprine a scazut cu 15,6%, iar la bovine cu 15,1%.
In comparatie cu luna ianuarie 2018, in februarie acelasi an, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut la toate speciile de animale si pasari, cel mai mult (-44,8%) la ovinele si caprinele sacrificate in unitatile industriale (abatoare).
Creati din carne „crescuta” din celule stem de porc in vase de fermentare din otel, p...
Participarea unei echipe romanesti la WBC este un proiect initiat de Fundatia „Stefan Moldo...
Desi carnea continua sa fie prezenta frecvent in alimentatia romanilor, cu 31% consumand-o aproap...