Wednesday, Dec 13th

Last update10:42:13

Te afli aici: Articole

banner optim 540x130
 

Articole

ANSVSA incepe controalele specifice perioadei sarbatorilor de iarna

  • PDF
ansvsa craciun Inspectorii sanitari veterinari demareaza controalele specifice perioadei sarbatorilor de iarna in targurile de animale, piete si unitati agroalimentare, acestea derulandu-se pana pe data de 8 ianuarie 2018, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA).

Detalii...

Decizie favorabila privind modificarea Legii pentru aprobarea programului de carne de porc

  • PDF
carne porc2Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a aprobat raportul privind modificarea Legii pentru aprobarea Programului de carne de porc din fermele romanesti, act normativ aflat in procedura de reexaminare la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:09

Detalii...

Visan (MADR): Majorarea preturilor la alimente nu se va extinde

  • PDF
mihai visan madrMajorarea preturilor la alimente care a avut loc in ultima perioada reprezinta un factor conjunctural, dar nu sunt semne de accelerare, pentru ca nu exista motive de piata, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) Mihai Visan, la conferinta "Eat Smart".

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:14

Detalii...

MADR, licitatie de 16 milioane lei pentru consilierea producatorilor agricoli

  • PDF
consiliere producatori agriMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a demarat o licitatie deschisa cu o valoare de aproape 16 milioane de lei pentru a cumpara servicii de consiliere pentru producatorii agricoli, se arata intr-un anunt publicat in SEAP. 

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:50

Detalii...

Consiliul Concurentei analizeaza cresterea exploziva a pretului alimentelor

  • PDF
pret alimente consiliul conConsiliul Concurentei a demarat o analiza, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor in aceasta luna, unul dintre posibilele motive fiind cresterea deficitului bugetar, care duce la majorarea importurilor si pune presiune pe inflatie, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:51

Detalii...

Deficitul Romaniei in comertul cu alimente s-a dublat in primele opt luni

  • PDF
alimente deficitDeficitul Romaniei in comertul cu produse agroalimentare s-a majorat la 820,9 milioane de euro in primele opt luni din acest an, fiind de peste doua ori mai mare fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada din 2016, insa in usoara scadere fata de primul semestru, cand a depasit 1,064 miliarde de euro, conform datelor centralizate la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Detalii...

ACEBOP solicita autoritatilor sa intervina asupra pretului alimentelor

  • PDF
alimenteCresterea preturilor la alimente este un subiect mult discutat in ultimele zile, atat in media cat si in randul producatorilor romani. Marile lanturi de magazine, care fac parte din mari corporatii internationale, au de multe ori practici comerciale indreptate impotriva consumatorului roman. Scopul este unul singur: maximizarea profiturilor.

Detalii...

MADR sesizeaza Consiliul Concurentei pentru a analiza scumpirea alimentelor

  • PDF
alimente standard dublu4Consiliul Concurentei a fost sesizat in privinta scumpirilor aparute la alimente, in special la oua, carne si produse lactate, intrucat analizele Ministerului Agriculturii nu au scos in evidenta motive obiective care sa determine majorari de preturi, iar institutia nu are instrumente si prevederi legale pentru a interveni pe piata, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:55

Detalii...

Valoarea importurilor globale de carne, in crestere cu 22% fata de 2016

  • PDF
carne pret faoChiar daca preturile produselor alimentare au fost in general stabile, factura globala pentru importurile alimentare va creste cu 6% in acest an, pana la 1.413 miliarde de dolari, a doua mare valoare inregistrata vreodata, se arata intr-un raport publicat joi de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza AFP. 

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:33

Detalii...


banner agerpress nou 554x80