Exporturile de carne de porc din Danemarca, in usoara scadere

Exporturile de carne de porc din Danemarca, in usoara scadere


Danemarca a raportat un usor declin (de 6%) al exporturilor de carne de porc pentru primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In total, danezii au trimis in strainatate 273.000 de tone de carne de porc in primele trei luni din 2016.

export danemarcaDanemarca a raportat un usor declin (de 6%) al exporturilor de carne de porc pentru primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In total, danezii au trimis in strainatate 273.000 de tone de carne de porc in primele trei luni din 2016.
Totodata, valoarea acestor exporturi a scazut cu 9%, la 528 milioane de euro. Exporturile din Danemarca s-au incadrat pe un trend descendent din cauza scaderii pretului mediu cu 3% la carnea de porc. Uniunea Europeana a ramas cea mai mare piata pentru exporturile de carne de porc din Danemarca, chiar daca volumele exporturilor au scazut cu 14% in spatiul intracomunitar. Doar exporturile catre Marea Britanie au constatat o crestere, de 1 procent, in vreme ce transporturile catre Germania, Polonia si Italia au scazut cu 14%, 11%, respectiv 19%.

Pe de alta parte, exporturile in spatiul extracomunitar au crescut cu 15% in primele trei luni ale anului fata de nivelurile raportate pentru primul trimestru din 2015. Astfel, Danemarca a trimis in tarile din afara Uniunii Europene 87.000 de tone de carne de porc in aceasta perioada. Cresterea este explicata, in mare parte, de faptul ca cererea pe piata chineza s-a dublat. La celalalt pol se situeaza Australia si SUA, unde exporturile din Danemarca au scazut cu 4%.

Exporturile de porci in viu din Danemarca au scazut si ele in primul trimestru din 2016, cu 2%, la 3,1 milioane de capete.

Danemarca a fost detronata, anul trecut, in topul celor mai mari exportatori de carne de porc din UE. Astfel, ea a cazut pe locul al treilea (cu 320.000 de tone), dupa Germania (365.000 de tone) si Spania (363.000 de tone).



Poti fi interesat si de