Egiptul ia masuri pentru reducerea dependentei de importurile de grau

Egiptul ia masuri pentru reducerea dependentei de importurile de grau


Egiptul vrea in urmatorii trei ani sa-si majoreze la zece milioane de tone productia interna de grau, de la opt milioane de tone in prezent, a anuntat Essam Fayed, ministrul Agriculturii, transmit Egypt Independent si Reuters.

egipt masEgiptul vrea in urmatorii trei ani sa-si majoreze la zece milioane de tone productia interna de grau, de la opt milioane de tone in prezent, a anuntat Essam Fayed, ministrul Agriculturii, transmit Egypt Independent si Reuters.
Ca parte a strategiei de reducere a dependentei tarii de importurile de grau, statul african va majora suprafata totala cultivata si va spori productivitatea culturilor de cereale, in timp ce consumul intern va fi rationalizat.

Pentru acest an, Egiptul se asteapta la o productie interna de grau de aproximativ opt milioane de tone, similara cu nivelul inregistrat in 2016.

Importurile de grau in anul fiscal 2016/2017 sunt estimate la aproximativ 12 milioane de tone, cu 1,3 milioane de tone peste media din ultimii cinci ani.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a cumparat luna trecuta o cantitate de 360.000 de tone de grau din Rusia, Argentina si Romania, la o licitatie organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean.



Poti fi interesat si de