APCPR cere oprirea importurilor de carne din Moldova si Ucraina

APCPR cere oprirea importurilor de carne din Moldova si Ucraina


Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR) solicita autoritatilor sa ia masuri urgente de interzicere a intrarilor de animale, carne si produse alimentare din Moldova si Ucraina din cauza pestei porcine africane.

apcprAsociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR) solicita autoritatilor sa ia masuri urgente de interzicere a intrarilor de animale, carne si produse alimentare din Moldova si Ucraina din cauza pestei porcine africane.
Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania solicita autoritatilor statutului sa ia masuri urgente de interzicere a intrarilor de animale, carne si produse alimentare din Moldova si Ucraina si de control eficient in punctele de frontiera sau reducerea numarului acestora, de control a vanatorilor indiferent de forma de functionare si de pregatire pentru interventii in caz de urgenta. Solicitam sa se publice masurile de preventie impotriva aparitiei pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul Romaniei si autoritatile responsabile de interventii in caz de urgenta cu datele de contact, sa se foloseasca mesajele de 'Interes Public' ale televiziunii nationale pentru informarea populatiei si sa se restrictioneze comertul cu Moldova si Ucraina, se spune intr-un comunicat al APCPR.

Potrivit sursei citate, exploatatiile comerciale de crestere a porcilor din Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania urmaresc cu ingrijorare ultimele stiri sosite din Republica Moldova, unde au fost confirmate doua noi focare de pesta porcina africana in ferme taranesti amplasate la circa 40 de kilometri de granita cu Romania.

Lituania, Letonia, Estonia, Polonia si Ucraina s-au confruntat cu aparitia PPA si au aplicat toate procedurile necesare distrugerii efectivelor afectate si protectiei impotriva extinderii bolii. Prevenirea evolutiei bolii in Romania presupune o campanie sustinuta de informare a populatiei, a celor circa 1,2 milioane de detinatori de exploatatii non profesionale de crestere a porcilor, de mobilizare a autoritatilor centrale si locale in stoparea traficului cu alimente la frontiera de N-E, controlul circulatiei porcilor si respectarea tuturor reglementarilor sanitare veterinare din sectorul de crestere a porcilor, responsabilizarea vanatorilor in valorificarea corecta aporcilor mistreti impuscati etc., mentioneaza sursa citata.SaveSave



Poti fi interesat si de