Wednesday, Jan 17th

Last update12:00:03

Te afli aici: Articole Analiza Interna Comisarul european pentru Sanatate: Romania a fost activa in ceea ce priveste pesta porcina africana

banner optim 540x130
 

Comisarul european pentru Sanatate: Romania a fost activa in ceea ce priveste pesta porcina africana

  • PDF
andriukaitis foto siteComisarul european pentru Sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, a apreciat vineri reactia Romaniei in problema crizei pestei porcine africane.

"(...) Mulţumesc încă o dată României pentru cât de activă a fost în ceea ce priveşte pesta porcină africană. Asta înseamnă şi respectarea regulilor, care ne ajută să prevenim bolile", a afirmat oficialul european la Adunarea Generală şi Conferinţa Anuală a Uniunii Europene a Comercianţilor de Animale Vii şi Carne, care are loc în Capitală.

Vytenis Andriukaitis a arătat că trebuie să se permită mişcarea animalelor şi a produselor în Uniunea Europeană atâta vreme cât acestea nu constituie un risc pentru sănătate.

"Prevenţia este mai bună decât vindecarea. Prevenţia este mai bună decât tratamentul nu numai pentru animale, ci şi pentru oameni. Trebuie să permitem mişcarea animalelor, produselor în Uniunea Europeană atâta vreme cât acestea nu constituie un risc de sănătate. (...) Buna sănătate a animalelor este şi o cheie a competitivităţii. Prevenim răspândirea bolilor în zonele neafectate. (...) Am văzut problema pestei porcine africane la frontierele noastre. Trebuie să sporim capacitatea de gestionare atunci când apar probleme de boli, Uniunea Europeană trebuie să adopte măsuri de protecţie, să ofere susţinere cu experţi şi financiară pentru aceste ţări", a mai afirmat comisarul european.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:44


banner agerpress nou 554x80