Daea: Stabilim prioritati si intram in Parlament cu proiecte pentru 2019 2020

Daea: Stabilim prioritati si intram in Parlament cu proiecte pentru 2019 2020


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a solicitat sambata agricultorilor din zona de munte, in cadrul Conventiei Forumului Montan din Romania de la Vatra Dornei, sa se pregateasca pentru anul 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului European.

petre daea proiecte2018Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a solicitat sambata agricultorilor din zona de munte, in cadrul Conventiei Forumului Montan din Romania de la Vatra Dornei, sa se pregateasca pentru anul 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului European.


''Ii rog pe cei care sunt legati direct de activitatea zonei sa ne pregatim in perspectiva 2019. (...) Va fi momentul cand trebuie sa aducem la Dorna structuri. Conceptul meu este ca, atunci cand ne revine aceasta importanta misiune, s-o folosim cat mai bine cu putinta, pentru a ne demonstra capacitatea organizatorica si decizionala. Bucurestiul este in stare sa conduca timp de sase luni Europa de la Bucuresti. (...) Trebuie sa decupam problematicile pe zone ale tarii. Daca avem de discutat despre zona muntelui, sa nu discutam de la Bucuresti, ci as vrea sa discut la Dorna'', a spus Daea.

Totodata, el a afirmat ca trebuie pregatite obiectivele pentru ''post 2020'' si ordinea de executare a acestora, facand apel la resursa umana tanara.

''Va rog sa intrati in cuplajul acesta de proiectare, de selectie, de sintetizare, de sustinere cu argumente in care echivocul sa nu intre. (...) V-as ruga sa-mi aduceti tineri care sa poata fi introdusi in dispozitivul uman pe care trebuie sa-l aiba tara in aceasta zona'', a spus Daea.

Ministrul a cerut ca anul viitor, in luna ianuarie cel mai tarziu, sa se stabileasca prioritatile si, ulterior, sa se pregateasca proiectele pentru a putea fi introduse in Parlament.

''Sa va ganditi, si eu accept orice propunere, ca in maxim o luna de zile sa avem stabilite prioritatile pentru lansarea la apa a proiectelor ce trebuie introduse in Parlament si lansarea in dezbatere a marilor probleme cu care trebuie sa ne intalnim in decizia pentru 2019'', a afirmat Ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, Romania ''are confortul intelegerii'', pentru ca anul 2017 ''a dat cel mai frumos raspuns UE, prin realizarile pe care le-au avut fermierii''.

''Fermierii au reusit, intr-un an foarte bun din punct de vedere climatic, cu mici exceptii, prin harnicia, prin munca, prin efortul lor si prin sprijinul pe care l-a dat Guvernul prin subventii, noua recorduri istorice la noua culturi, validandu-se in acest fel ca o tara ce poate fi atenta cu resursele, ce poate fi inteligenta in folosirea lor, ce poate fi atenta la normele si conduita europeana, pentru ca am reusit sa accesam intr-un procent de 99,9% fondurile europene, iar controalele care au venit in Romania au constatat ca o facem bine, corect'', a spus Petre Daea, subliniind ca ''in acest ambalaj de rezultate'', cu gandirea resursei umane si valoarea institutiilor pe care le avem ''nu putem decat sa progresam''.



Poti fi interesat si de