Wednesday, Dec 13th

Last update10:42:13

Te afli aici: Articole Legislatie

banner optim 540x130
 

Legislatie

Decizie favorabila privind modificarea Legii pentru aprobarea programului de carne de porc

carne porc2Comisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a aprobat raportul privind modificarea Legii pentru aprobarea Programului de carne de porc din fermele romanesti, act normativ aflat in procedura de reexaminare la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:09

MADR, licitatie de 16 milioane lei pentru consilierea producatorilor agricoli

consiliere producatori agriMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a demarat o licitatie deschisa cu o valoare de aproape 16 milioane de lei pentru a cumpara servicii de consiliere pentru producatorii agricoli, se arata intr-un anunt publicat in SEAP. 

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:50

ACEBOP solicita autoritatilor sa intervina asupra pretului alimentelor

alimenteCresterea preturilor la alimente este un subiect mult discutat in ultimele zile, atat in media cat si in randul producatorilor romani. Marile lanturi de magazine, care fac parte din mari corporatii internationale, au de multe ori practici comerciale indreptate impotriva consumatorului roman. Scopul este unul singur: maximizarea profiturilor.

Petre Daea: Romania, 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale

daea petreRomania a atras in acest an 3,3 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultura, a declarat, joi, ministrul de resort, Petre Daea, la deschiderea INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:39

Vanatoarea de mistreti, extinsa din cauza pestei porcine africane

mistret vanatoareComisia pentru agricultura din Camera Deputatilor a dat raport favorabil Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2017, stabilind sa fie extinsa vanatoarea de porci mistreti in cazul in care exista risc crescut de pesta porcina africana.

PRO AGRO solicita aprobarea hotararii pentru pesta porcina

purcei pesta pro agroMembrii Federatiei Nationale PRO AGRO se arata profund ingrijorati de pericolul pe care il reprezinta pesta porcina africana pentru filiera porcului romanesc si pentru toata economia Romaniei. In acest sens, ei au adresat o scrisoare deschisa premierului Mihai Tudose, caruia ii solicita schimbarea legislatiei.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:11

ANSVSA continua sa aplice amenzi pe litoral

ansvsa amenziInspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au aplicat, la sfarsitul saptamanii trecute, amenzi in valoare de 28.000 de lei in urma controalelor efectuate pe litoral in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Ordonanta referitoare la taxarea deseurilor, contestata de organizatii

deseuri guvernFederatia Nationala PRO AGRO, ROMALIMENTA, ROFISH, ANCMMR,  PATROMAT si APDCR isi manifesta ingrijorarea referitor la modul in care autoritatile statului implicate aleg sa implementeze normele comunitare in Romania, ca urmare a adoptarii OUG 48/2017 de catre Guvern.

Pozitia Romaniei in sectorul pescaresc si acvacultura, sustinuta la Bruxelles

targovistepndrPozitia Romaniei in sectorul pescaresc si de acvacultura a fost sustinut la Bruxelles, de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu Maria Damanaki, comisar european pentru Pescuit si Afaceri Maritime.

banner agerpress nou 554x80