Wednesday, Dec 13th

Last update10:42:13

Te afli aici: Articole Statistica

banner optim 540x130
 

Statistica

Increderea consumatorilor din UE, la cel mai inalt nivel din ultimii 9 ani

 • PDF
romani cumparaturiGfK a prezentat rezultatele studiului privind climatul de consum in Europa pentru trimestrul al treilea din 2017. Potrivit acestuia, inclinatia catre consum a populatiei din cele 28 de tari ale Uniunii Europene si-a continuat tendinta ascendenta, incheind trimestrul III al anului la aproape 21 de puncte, fata de cele 19 puncte inregistrate la finalul trimestrului II si acum se afla la o cota nemaiatinsa de la finalul anului 2007.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:56

Detalii...

In 2016, Romania a importat carne de peste 276 milioane de euro

 • PDF
import carne 2016Uniunea Europeană a importat în 2016 aproape 93 de milioane de tone de alimente din afara blocului comunitar, în valoare totală de 101 miliarde de euro, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Detalii...

EFE: Consumul, motorul care sustine "miracolul" economic romanesc

 • PDF
consumul motor economieRomania a reusit, prin cresteri de salarii si reduceri de impozite, sa stimuleze consumul intern si cresterea economica, care in primul trimestru al acestui an a ajuns la 5,6%, cea mai ridicata rata din Uniunea Europeana, relateaza agentia EFE.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:17

Detalii...

Se inmultesc fermele de sturioni in Romania

 • PDF
sturioni2Zeci de ferme specializate in cresterea si reproducerea sturionilor au aparut pe piata din Romania. In ciuda milioanelor de euro investite, fermierii trebuie sa “se lupte” cu braconierii din Delta.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:20

Detalii...

Studiu. Romanii de la oras prefera alimentele de origine romaneasca

 • PDF
consum produse romanestiCei mai multi romani din mediul urban prefera ca alimentele pe care le consuma sa aiba origine romaneasca, arata un studiu realizat de iSense Solutions.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:21

Detalii...

INS: Romania a inregistrat o scadere cu 1,9% a efectivelor de porcine, in luna mai

 • PDF
efective porcine5Efectivele de porcine au scazut, in Romania, cu 1,9% in luna mai acestui an, comparativ cu perioada similara din 2016, ajungand la 4,486 milioane de capete, arata cele mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS).

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:20

Detalii...

INS: Numarul bovinelor sacrificate, mai mic cu 18% in iulie

 • PDF
sacrificari vite 3Numarul sacrificarilor a crescut in iulie, fata de luna precedenta, la bovine, porcine si la ovine si caprine, iar la pasari a scazut, in timp ce greutatea in carcasa a acestora a urcat la porcine, la ovine si caprine, iar la bovine si la pasari a scazut, conform informatiilor Institutului National de Statistica. 

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:47

Detalii...

Transavia: 7 din 10 romani consuma carne de pui saptamanal

 • PDF
Piept de pui la gratar2Rezultatele unui studiu realizat de Transavia in parteneriat cu iSense Solutions plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor, 7 din 10 conationali sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:40

Detalii...

INS: Sacrificarile de ovine si caprine, in scadere

 • PDF
sacrificari ovine2Numarul ovinelor si caprinelor sacrificate a scazut de peste 4,8 ori (79,42%), in mai 2017 fata de luna precedenta, de la 3,233 milioane de capete in aprilie, la 663.000 de capete in mai, respectiv cu 7,67% fata de aceeasi luna a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS). 

Ultima actualizare în Marţi, 18 Iulie 2017 13:19

Detalii...

Ponderea produselor de provenienta locala a scazut la 50%

 • PDF
carne shopping2Ponderea produselor de provenienta locala, care acopera necesarul intern, a scazut de la 60%, inainte de criza, la circa 50%, in urma stimulilor fiscali ce au avut afect asupra consumului, se arata intr-un raport al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Ultima actualizare în Marţi, 18 Iulie 2017 13:20

Detalii...

Retailul din Romania depaseste media europeana

 • PDF
retail crestereCompania de cercetare de piata GfK a realizat un amplu studiu privind situatia retailului in 32 de tari europene. Potrivit raportului final, Romania a inregistrat cea mai mare crestere a puterii de cumparare din Europa Centrala si de Est.

Ultima actualizare în Miercuri, 21 Iunie 2017 13:15

Detalii...

Romania, printre ultimele tari din UE in ceea ce priveste consumul si PIB-ul

 • PDF
consum pibIn 2016, Romania, Ungaria, Croatia si Bulgaria au avut cel mai mic consum individual efectiv pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard, potrivit datelor preliminare ale Eurostat.

Detalii...

8 tone de peste prins ilegal, confiscate de politisti

 • PDF
peste4Aproape 8 tone de peste pescuit ilegal au fost confiscate de politisti in urma actiunilor organizate pentru protejarea fondului piscicol, in primele 4 luni ale acestui an.

Ultima actualizare în Luni, 12 Iunie 2017 14:01

Detalii...

Romania are o rata de crestere a certificarilor IFS de 20% pe an

 • PDF
rata crestereCea de a patra editie a conferintei IFS, organizata de IFS Management (Germania) impreuna cu INAQ Consulting (Romania), a adus cele mai noi informatii despre standardele de calitate IFS, certificatul care le asigura producatorilor romani competitivitate pe pietele europene.

Detalii...

Auchan a deschis primul magazin de proximitate

 • PDF
auchan 2Auchan a intrat pe segmentul magazinelor mici, deschizand primul din cele 15 magazine de proximitate MyAuchan, in Militari, in incinta statiei PETROM, de pe bulevardul Iuliu Maniu.

Detalii...

ANSVSA a dat aproape 200 de amenzi in minivacanta de 1 Mai

 • PDF
5ansvsa125.400 de lei este cuantumul amenzilor aplicate agentilor  economici de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara in weekendul prelungit de 1 Mai.

Detalii...

Vanzarile de mici pot ajunge si la 1.500 de tone in minivacanta de 1 Mai

 • PDF
Romanii sunt recunoscuti drept mari consumatori de mici, mai ales in perioada verii, insa apogeul vanzarilor il reprezinta minivacanta de 1 Mai.

Detalii...

Vanzarile de somon si macrou au crescut cu 5% in 2016, fata de 2015

 • PDF
altSomonul si macroul sunt in varful clasamentului in ceea ce priveste preferintele romanilor in materie de peste si inregistreaza vanzari cu 5% mai mari in 2016, fata de 2015, conform datelor Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania, dezvoltatorul brandului Alfredo Seafood.

Detalii...

Romanii consuma 6 kilograme de peste pe an

 • PDF
romani consumRomanii consuma anual in jur de 6 kilograme de peste, de aproape patru ori mai putin decat media Uniunii Europene, sustine Marian Cuzdrioreanu, presedintele Asociatiei Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor si Comerciantilor de Peste din Romania - Ro-Fish.

Detalii...

Mega Image deschide primul magazin din Cluj-Napoca

 • PDF
mega imMega Image anunta lansarea pe piata din Cluj prin deschiderea primului sau supermarket din Cluj-Napoca.

Detalii...

AGCT: Romania nu a mai produs tauri de 15 ani

 • PDF
agct rAsociatia Generala a Crescatorilor de Taurine (AGCT) este singura asociatie care a mai produs tauri in Romania, fiind totodata si singura din tara acreditata pentru mentinerea si intocmirea Registrului Genealogic al rasei si pentru controlul oficial al performantelor (COP), sustine presedintele asociatiei, Toader Imparatu-Neata.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80