ANSVSA a dat aproape 200 de amenzi in minivacanta de 1 Mai

ANSVSA a dat aproape 200 de amenzi in minivacanta de 1 Mai


125.400 de lei este cuantumul amenzilor aplicate agentilor economici de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara in weekendul prelungit de 1 Mai.

5ansvsa125.400 de lei este cuantumul amenzilor aplicate agentilor economici de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara in weekendul prelungit de 1 Mai.
Inspectorii ANSVSA au confiscat, in vederea distrugerii, si 1,5 tone de alimente, de la carne si produse din carne, produse lactate si produse de patiserie.

In perioada minivacantei de 1 Mai, inspectorii ANSVSA au controlat modul in care operatorii economici respecta normele si cerintele de igiena referitoare la depozitarea, manipularea, transportul si expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni aparitia unor toxiinfectii alimentare, se arata in comunicatul de presa al institutiei.

Controalele au vizat unitatile de alimentatie publica de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetarie/patiserie, pensiune turistica, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unitati de alimentatie publica cu caracter sezonier in care se prepara, servesc si se comercializeaza alimente.
Din centralizarea date furnizate de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti, rezulta ca, in intervalul mentionat, s-au efectuat 1.164 de controale.
Pentru neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au fost aplicate un numar de 191 de sanctiuni, in valoare totala de 125.400 de lei si au fost emise 5 Ordonante de suspendare a activitatii si o Ordonanta de interzicere a activitatii.

De asemenea, in urma controalelor efectuate au fost confiscate, in vederea distrugerii, 1.510 kg de produse alimentare (carne si produse din carne, produse lactate, produse de patiserie etc.) improprii pentru consumul public.

Principalele deficiente constatate si sanctionate au fost:
depozitarea, manipularea si comercializarea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;
ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
comercializarea produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar.



Poti fi interesat si de