INS: Numarul bovinelor sacrificate, mai mic cu 18% in iulie

INS: Numarul bovinelor sacrificate, mai mic cu 18% in iulie


Numarul sacrificarilor a crescut in iulie, fata de luna precedenta, la bovine, porcine si la ovine si caprine, iar la pasari a scazut, in timp ce greutatea in carcasa a acestora a urcat la porcine, la ovine si caprine, iar la bovine si la pasari a scazut, conform informatiilor Institutului National de Statistica.

sacrificari vite 3Numarul sacrificarilor a crescut in iulie, fata de luna precedenta, la bovine, porcine si la ovine si caprine, iar la pasari a scazut, in timp ce greutatea in carcasa a acestora a urcat la porcine, la ovine si caprine, iar la bovine si la pasari a scazut, conform informatiilor Institutului National de Statistica.


In comparatie cu luna iulie 2016, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut in iulie 2017 la porcine, la ovine si caprine si la pasari, iar la bovine au scazut. Astfel, in luna iulie 2017, fata de iulie 2016, numarul bovinelor sacrificate a scazut cu peste 18%.

Potrivit INS, numarul de pasari sacrificate a urcat cu 5,5%, in iulie 2017, fata de iulie 2016, in timp ce la porcine s-a inregistrat o crestere usoara, de 1%. Comparativ cu luna iunie 2017, numarul pasarilor sacrificate a coborat cu 1,2%, iar la porcine numarul animalelor sacrificate a consemnat o crestere usoara, de 1,2%.

Totodata, numarul bovinelor sacrificate s-a micsorat, per total, cu 18,3% in cea de-a saptea luna din acest an, fata de iulie 2016, iar la ovine si caprine s-a inregistrat o crestere de 1,4%. Raportat la luna iunie 2017, numarul bovinelor sacrificate a crescut in iulie 2017 cu 1,8%, in timp ce numarul sacrificarilor de ovine si caprine a urcat cu 15,8%.

Datele INS arata ca, in intervalul analizat, greutatea in carcasa in cazul bovinelor a scazut in iulie 2017, per total, cu 19,2% in ritm anual, cresteri fiind inregistrate la ovine si caprine (+6,4%) si la porcine (+1,2%). Fata de luna anterioara, greutatea in carcasa la bovine a coborat in iulie cu 1,2%, in timp ce la ovine si caprine a crescut cu 27,3%.

INS precizeaza ca datele pentru unitatile industriale specializate (abatoare) s-au obtinut prin cercetari statistice exhaustive, iar pentru exploatatiile agricole fara personalitate juridica de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).



Poti fi interesat si de