Scoateti industria carnii din arest la domiciliu!

Scoateti industria carnii din arest la domiciliu!


Daca pana nu demult speram la reducerea TVA-ului ca masura salvatoare pentru industrie, astazi ne dorim o schimbare a mentalitatii si o reorientare a consumatorului roman catre produsele de calitate romanesti.

alina constDaca pana nu demult speram la reducerea TVA-ului ca masura salvatoare pentru industrie, astazi ne dorim o schimbare a mentalitatii si o reorientare a consumatorului roman catre produsele de calitate romanesti.
Avem o industrie care functioneaza la cele mai exigente standarde europene, avem oameni capabili care stiu sa-si gestioneze business-urile chiar si pe timp de criza, dar suntem blocati in principii, legi si masuri distructive.

Parca prea sta Romania sub semnul Mioritei si parca prea suna a resemnare de fiecare data cand din varful pixului se decide soarta unei industrii. Cine au fost sau cine sunt vinovatii nici macar nu mai conteaza, importanta este masura eliberarii din arest la domiciliu a industriei carnii si deschiderea la minte a guvernantilor. Fara sustinerea producatorului roman ca parte integrata a sistemului european, fara o dechidere a industriei catre consumator si fara o promovare sustinuta a produselor romanesti, dincolo de granite ramanem doar o lume foarte mica, greu de descifrat.

Anul 2015 s-a dovedit a fi unul extrem de agitat, cu schimbari majore si efecte pe masura. Intr-o piata bulversata de noi reglementari fiscale, cu recorduri la ordonante de urgenta si antreprenori speriati sau chiar napastuiti, pe care legislatia nu-i ajuta si nu-i sustine, in cat timp pot tehnocratii sa faca lumina? Toate sectoarele industriei carnii se afla intr-o situatie dificila, iar masurile generaliste nu fac decat sa prelungeasca o stare de confuzie, care ofera avantaje concurentilor externi. In sectorul de crestere a porcinelor preturile se mentin mai mici cu cel putin 15 % fata de anul 2014, din cauza variatiilor inregistrate la pretul carnii de porc pe piata europeana. O situatie aproape identica este si in sectorul cresterii pasarilor unde importurile la preturi derizorii, mai ales din Polonia, aduc pagube serioase producatorilor romani. Nu mai este cazul sa amintim despre pierderile suferite de crescatorii de bovine, ovine si caprine, odata cu aparitia Bluetongue si problema inca persista.

Sa lasam, domnilor guvernanti, cainii de la stana in seama ciobanilor si sa analizam adevaratele probleme care ne distrug din interior! Industria va sustine, dar si asteptarile sunt mari!
Alina Constantin
Redactor Sef INDUSTRIA CARNII. RO



Poti fi interesat si de