Peste 150 de participanti la CONGRESUL INDUSTRIA CARNII.RO

Peste 150 de participanti la CONGRESUL INDUSTRIA CARNII.RO


Peste 150 de participanti si-au anuntat prezenta la cea de-a V- a editie a CONGRESULUI INDUSTRIA CARNII.RO si reuneste pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel in sala Bucuresti, cei mai buni specialisti din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

congres2016Peste 150 de participanti si-au anuntat prezenta la cea de-a V- a editie a CONGRESULUI INDUSTRIA CARNII.RO si reuneste pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel in sala Bucuresti, cei mai buni specialisti din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.
Evenimentul poarta titulatura VIITORUL industriei carnii... ASTAZI si aduce in prim plan un mesaj care indeamna la solidaritate in industria alimentara din Romania, din perspectiva reducerii taxelor de raft intr-o perioada de criza pentru producatorii romani. Cu acest prilej, revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO lanseaza Campania Taiem taxele de raft avand drept scop sensibilizarea tuturor partilor implicate in comertul cu produse agroalimentare pe piata din Romania, incepand cu autoritatile statului, retaileri, producatori, procesatori si furnizori, pana la consumatorii romani.

Sectorul carnii de porc din Romania este cel mai afectat de embargoul Rusiei si de importurile de carne la preturi de dumping din UE, motiv pentru care, se impune o analiza detaliata a situatiei critice in care se afla fermierii romani. Presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Ioan Ladosi este unul dintre speakerii invitati in cadrul CONGRESULUI INDUSTRIA CARNII.RO. Acesta este de parere ca desi sectorul productiei carnii de porc din Romania a inregistrat in 2015 o crestere de peste 4 procente in ceea ce priveste numarul de porci livrati catre abatoarele autorizate, datele referitoare la evolutia preturilor demonstreaza ca anul trecut a fost unul de criza in piata europeana.

Luna decembrie 2015 a fost cea mai neagra din istoria de 20 de ani a Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, producatorii au ramas cu importante efective de porci finisati intr-o piata saturata de excedentul de carne de porc provenita din celelalte state membre UE si au vandut porcii la un minim istoric de 3,5 lei/kg viu. Apreciem ca intrarile de carne de porc din UE au fost in anul 2015 cu 25% mai mari ca in anul 2014, chiar daca reducerea TVA la 9%, o masura foarte buna, a descurajat evaziunea in comertul intracomunitar si a determinat o crestere a consumului, a explicat in exclusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO presedintele APCPR.



Poti fi interesat si de