Oportunitati de investitii in agricultura romaneasca

Oportunitati de investitii in agricultura romaneasca


Calitatea foarte buna a solului romanesc si conditiile climatice favorabile dezvoltarii unor afaceri au fost evidentiate, joi, de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la sesiunea plenara United States - Romania Agribusiness Trade Mission, ca principale atuuri ale agriculturii din Romania.

oportunitatiCalitatea foarte buna a solului romanesc si conditiile climatice favorabile dezvoltarii unor afaceri au fost evidentiate, joi, de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la sesiunea plenara United States - Romania Agribusiness Trade Mission, ca principale atuuri ale agriculturii din Romania.

Totodata, oficialul roman a facut cunoscute si vulnerabilitatile sectorului agricol din Romania - faramitarea terenurilor, dimensiunea redusa a exploatatiilor, situatia irigatiilor, dar si avantajele pe care acesta le poate oferi investitorilor, precizeaza un comunicat al ministerului de resort, citat de Agerpres.

Ministrul a prezentat alocarile din fonduri europene pentru perioada 2014 - 2020 - respectiv platile directe sau sumele disponibile pentru investitii prin Programul National de Dezvoltare Rurala, sprijinul complementar alocat de la bugetul de stat, dar si domeniile in care sunt necesare investitii in vederea cresterii productivitatii si dezvoltarii acestui sector. Nu in ultimul rand, seful MADR a explicat ca in sectorul cresterii animalelor - porci sau vaci pentru carne - exista oportunitati foarte bune de valorificare pe pietele externe.

Totodata, in sectorul ovin, care s-a dezvoltat foarte bine in ultimii ani in Romania, este nevoie de investitii in ceea ce priveste oaia de carne, dezvoltata mai putin in detrimentul celei pentru lapte. In acelasi timp, Irimescu a aratat ca investitiile trebuie realizate in special pentru partea de procesare, nu pentru materie prima, adaugand in acest fel plus valoare produselor realizate. La evenimentul desfasurat la Bucuresti au luat parte Ionut Dumitru - Raiffeisen Bank Romania, George Pruteanu - Invest Romania si Ionut Simion - presedintele AmCham Romania, precum si oameni de afaceri americani.



Poti fi interesat si de