Autoritatile vor sa creeze un hub pentru schimburi comerciale cu Iranul

Autoritatile vor sa creeze un hub pentru schimburi comerciale cu Iranul


Autoritatile se gandesc la un hub in cadrul caruia producatorii agricoli din Iran sa vanda produse din peste si fructe de mare, iar cei romani - carne de oaie in carcasa, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

hub comercialAutoritatile se gandesc la un hub in cadrul caruia producatorii agricoli din Iran sa vanda produse din peste si fructe de mare, iar cei romani - carne de oaie in carcasa, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit intr-o intalnire oficiala pe ambasadorul Republicii Iran la Bucuresti, Hamid Moayyer.

Ambasadorul Iranului a dorit sa afle cu aceasta ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu in urma vizitei pe care a realizat-o la Teheran, in perioada 18-21 septembrie 2016. Reamintim ca alaturi de ministrul Agriculturii si de presedintele ANSVSA, Radu Roatis, s-au deplasat in Iran reprezentanti ai cultivatorilor de cereale, de seminte si ai crescatorilor de ovine din Romania, se arata in document.

Potrivit acestuia, Irimescu s-a declarat impresionat de ce a vizitat in Iran, facand referire la ferma de vaci de lapte din vecinatatea Teheranului, la genetica din cadrul unei unitati de elita in domeniul reproductiei animalelor, cu activitate principala in selectia, testarea si ameliorarea taurilor de reproductie, la infrastructura buna de care dispune Iranul.

Avand in vedere interesul pentru stabilirea unor relatii de colaborare/parteneriale cu asociatiile din Romania, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul tarii noastre, in cadrul caruia producatorii agricoli din Iran ar urma sa vanda produse din peste si fructe de mare, iar cei din Romania sa vanda in Iran carne de oaie in carcasa. Din discutiile purtate de potentialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai buna solutie, cu indeplinirea conditiilor sanitare-veterinare. La randul sau, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utila, urmatorul pas fiind ca partenerii comerciali sa intreprinda actiunile necesare pentru a pune hub-ul in functiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele doua parti, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare?, se mai mentioneaza in comunicat.

La finalul intalnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitatia catre omologul sau din Iran de a vizita Romania in perioada urmatoare, cea mai buna oportunitate fiind de a participa la noua editie a targului INDRAGRA, la inceputul lunii noiembrie.SaveSave



Poti fi interesat si de