Producatorii de conserve inoveaza si lanseaza produse noi

Producatorii de conserve inoveaza si lanseaza produse noi


Piata conservelor de carne si pate, evaluata de principalii jucatori la peste 80 de milioane de euro, a inregistrat in prima jumatate a anului 2016 o scadere de 3,8% in volum si cu 8,2% in valoare.

conserve 2Piata conservelor de carne si pate, evaluata de principalii jucatori la peste 80 de milioane de euro, a inregistrat in prima jumatate a anului 2016 o scadere de 3,8% in volum si cu 8,2% in valoare.

Cea mai mare scadere s-a inregistrat pe segmentul pate-urilor, de pana la 3 % in volum si peste 8% in valoare.

Avand in vedere multitudinea de produse din aceasta categorie, una dintre cele mai mari provocari ale jucatorilor din piata conservelor de carne este diferentierea la raft si pastrarea unui nivel superior de calitate pentru aceste produse. Am investit in ambalaje noi, indraznete, care, credem noi, reprezinta un avantaj competitiv la raft. Incercam constant sa aducem plus valoare produselor pe care le comercializam si sa pastram o legatura stransa cu consumatorii nostri, astfel incat sa raspundem nevoilor reale ale acestora", a declarat Vlad Ciuburciu, directorul de marketing al companiei Vascar.

Principalul motor de crestere pe categoria conservelor de carne si pate are la baza lansari de produse noi, producatori care au inovat si au adus categoria mai aproape de gusturile consumatorilor romani. Trendul arata o crestere a preferintelor pentru produse vegetale si a celor premium din carne, iar pe alta parte o scadere a produselor din carne pe segmentul de pret economic si o stabilitate in cazul produselor din zona medie de pret.

Analiza completa a pietei conservelor de carne si pate in anul 2015 se regaseste in editia cu numarul 48 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.SaveSave



Poti fi interesat si de