Luchi Georgescu, presedinte Meda Prod: Anul 2016 este unul dintre cei mai buni ani din istoria companiei?

Luchi Georgescu, presedinte Meda Prod: Anul 2016 este unul dintre cei mai buni ani din istoria companiei?


Meda Prod, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de mezeluri din Romania, se extinde cu o noua fabrica pentru mezeluri crud-uscate, investitie cifrata la aproximativ 3 milioane de euro.

luchi georgescu 1Meda Prod, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de mezeluri din Romania, se extinde cu o noua fabrica pentru mezeluri crud-uscate, investitie cifrata la aproximativ 3 milioane de euro.
Intr-un interviu acordat revistei INDUSTRIA CARNII.RO, Luchi Georgescu, presedintele Meda Prod, a vorbit despre realizarea acestei investitii, dar si despre evolutia interesului consumatorilor fata de produsele din carne.

Ce inseamna pentru compania dvs. aceasta investitie?

Dupa o contractie de cativa ani, segmentul de mezeluri crud-uscate si-a reluat trendul ascendent, in ultimii doi ani. Este o evolutie fireasca pentru noi, ca producatori de mezeluri fiert-afumate.
Meda este o companie de renume in industria carnii, iar investitia pe care o vom realiza va contribui la dezvoltarea portofoliului de produse premium.

Noua unitate de productie se va axa pe fabricarea specialitatilor crud-uscate, a salamurilor si carnatilor, cu diverse perioade de maturare, mai ales medii si lungi.
Lucrarile de constructie si amenajare vor dura un an, iar investitia este estimata la 3 milioane de euro, odata cu aceasta creandu-se cateva zeci de locuri de munca.
Intentia noastra este de a atinge o noua etapa in procesul de consolidare a pozitiei pe piata de mezeluri.

Cum au evoluat volumele de productie pe fiecare categorie de produse in anul 2015? Care sunt estimarile la finalul anului 2016?

Si in anul 2015, precum si in 2016, Meda a inregistrat cresteri pe toate categoriile de produse, ponderea cea mai mare fiind pe segmentul produselor de tip sunca.
Anul 2016 poate fi considerat unul dintre cei mai buni ani din istoria companiei, care a luat nastere in urma cu 18 ani. Este o evolutie cu trend pozitiv, atat din punctul de vedere al volumului, cat si al cifrei de afaceri, care a depasit cresterea cu peste 6% a pietei de preparate din carne.

Interviul integral cu Luchi Georgescu, presedintele Meda Prod, poate fi citit in revista INDUSTRIA CARNII.RO, editia cu numarul 50.



Poti fi interesat si de