Crestere exploziva a consumului de carne in ultimele decenii

Crestere exploziva a consumului de carne in ultimele decenii


Consumul de carne la nivel mondial a explodat in ultimii 50 de ani. Daca in 1961 productia mondiala era de 71 milioane de tone, media anuala pe cap de locuitor fiind de 10,8 kg, in 2010, productia a ajuns la 286 milioane de tone de carne, media fiind de 39 kg pe cap de locuitor.

carne3Consumul de carne la nivel mondial a explodat in ultimii 50 de ani. Daca in 1961 productia mondiala era de 71 milioane de tone, media anuala pe cap de locuitor fiind de 10,8 kg, in 2010, productia a ajuns la 286 milioane de tone de carne, media fiind de 39 kg pe cap de locuitor.
Un francez mananca 86 kg de carne pe an, adica 235 grame pe zi, in timp ce un american consuma 120 kg, ceea ce inseamna 330 grame pe zi.Conform datelor statistice, cresterea animalelor si productia de carne genereaza 9% din emisiile totale de CO2 si 18 % din emisiile totale de gaze cu efect de sera responsabile cu incalzirea globala. Producerea unui kilogram de carne de vita, de exemplu, presupune utilizarea a 15.000 de litri de apa pe an (1 dus pe zi timp de un an) si antreneaza o emisie de gaze cu efect de sera echivalenta unei distante de 60 km parcursi cu masina. In acelasi timp, ca sa fie produs un kilogram de carne de oaie sunt emise 39,2 kg de CO2, iar pentru un kilogram de carne de pasare 6,9 kg de CO2.



Poti fi interesat si de