Opt persoane arestate in Franta in ancheta privind scandalul carnii de cal

Opt persoane arestate in Franta in ancheta privind scandalul carnii de cal


Opt persoane, fosti angajati ai companiei Spanghero, au fost arestati marti dimineata in Franta in ancheta privind scandalul carnii de cal vanduta drept carne de vita, potrivit unei surse apropiate investigatiei, transmite Agerpres. Cele opt persoane retinute urmeaza sa fie plasate sub arest in cadrul anchetei judiciare deschise in martie la Paris pentru "inselaciune si inselaciune in forma agravanta, fals si uz de fals", a precizat sursa citata.

spangheroarestOpt persoane, fosti angajati ai companiei Spanghero, au fost arestati marti dimineata in Franta in ancheta privind scandalul carnii de cal vanduta drept carne de vita, potrivit unei surse apropiate investigatiei, transmite Agerpres. Cele opt persoane retinute urmeaza sa fie plasate sub arest in cadrul anchetei judiciare deschise in martie la Paris pentru "inselaciune si inselaciune in forma agravanta, fals si uz de fals", a precizat sursa citata.

Spanghero, redenumita ulterior La Lauragaise, a fost desemnata de guvernul francez drept principalul vinovat al acestui scandal european. Compania ar fi revandut in cunostinta de cauza carnea de cal drept carne de vita unor firme care produceau diverse feluri de mancare, cum ar fi lasagna, pentru marile retele de magazine. Numeroase feluri de mancare semi-preparata au fost retrase din aceasta cauza din 15 tari europene si din Hong Kong.

Cu o pondere economica importanta in sud-vestul Frantei si cu 360 de angajati inainte de scandal, Spanghero a sperat sa se restabileasca dupa ce a primit din nou autorizatie sanitara. Insa dezvaluirea ulterioara, la 19 martie, privind descoperirea in companie a unor cantitati de carne de oaie din Marea Britanie, care era interzisa, in acelasi timp cu carnea de cal, a ingenunchiat grupul.
Dupa scandal, Spanghero si-a pierdut clientii unul cate unul, dupa care, la sfarsitul lunii iunie, s-a inchis. Intrat in insolventa, grupul si-a reluat activitatea sub denumirea de La Lauragaise.



Poti fi interesat si de