Ungaria ar putea reduce TVA la carnea de porc si de pasare, de la 27% la 5%

Ungaria ar putea reduce TVA la carnea de porc si de pasare, de la 27% la 5%


Autoritatile ungare iau in calcul reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata la carnea de porc si la cea de pasare de la 27% la 5%, informeaza publicatia financiara "Napi Gazdasag. Conform sursei citate, Ministerul Dezvoltarii Rurale din Ungaria ia in considerare majorarea numarului de produse alimentare care beneficiaza de un nivel redus al TVA.

carneungariaAutoritatile ungare iau in calcul reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata la carnea de porc si la cea de pasare de la 27% la 5%, informeaza publicatia financiara "Napi Gazdasag. Conform sursei citate, Ministerul Dezvoltarii Rurale din Ungaria ia in considerare majorarea numarului de produse alimentare care beneficiaza de un nivel redus al TVA.
"Inca nu a fost luata o decizie privind reducerea TVA si la alte categorii de produse, pe langa carnea de porc si de pasare", a declarat ministrul Dezvoltarii Rurale, Sandor Fazekas, pentru "Napi Gazdasag". Acesta a explicat ca numai reducerea TVA la carnea de porc si de pasare va avea un impact asupra bugetului de zece miliarde de forinti. De la 1 septembrie, si Romania a redus TVA la paine si la produsele de panificatie, de la 24%, la 9%.



Poti fi interesat si de