ARC sustine un mediu de afaceri sanatos


Asociatia Romana a Carnii ARC, membra a Federatiei Nationale Pro Agro, voce unica la nivelul industriei carnii din Romania, felicitata autoritatile statului pentru campania sustinuta din ultimele zile in combaterea evaziunii fiscale din domeniul carnii. Consideram ca un mediu de afaceri sanatos, in care diferenta intre competitori sa fie facuta prin mijloace corecte de piata, este singura sansa a Romaniei de a deveni o putere pe piata europeana a produselor din carne spune Ovidiu Dusleag, presedinte ARC. Asociatia Romana a Carnii ARC, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania - APCPR si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania UCPR au initiat in luna August a acestui an un dialog cu institutiile statului pentru combaterea evaziunii fiscale, aratatnd suportul total al asociatiilor in aceasta directie.

arclogooooAsociatia Romana a Carnii ARC, membra a Federatiei Nationale Pro Agro, voce unica la nivelul industriei carnii din Romania, felicitata autoritatile statului pentru campania sustinuta din ultimele zile in combaterea evaziunii fiscale din domeniul carnii. Consideram ca un mediu de afaceri sanatos, in care diferenta intre competitori sa fie facuta prin mijloace corecte de piata, este singura sansa a Romaniei de a deveni o putere pe piata europeana a produselor din carne spune Ovidiu Dusleag, presedinte ARC. Asociatia Romana a Carnii ARC, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania - APCPR si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania UCPR au initiat in luna August a acestui an un dialog cu institutiile statului pentru combaterea evaziunii fiscale, aratatnd suportul total al asociatiilor in aceasta directie.

Unul dintre efectele imediate pe care le anticipam in urmatoarea perioada este acela al cresterii sigurantei produselor alimentare a afirmat Radu Timis, in calitatea sa de vicepresedinte al ARC.
Demersul autoritatilor statului este cu atat mai important in acest moment cand se pune problema gasirii surselor de acoperire a minusului matematic in perspectiva scaderii TVA-ului la carne de la 24% la 9%. Este prima oara, dupa 20 de ani, cand statul roman da un semnal pozitiv pentru un mediu de afaceri corect si european, fapt care va avea si in continuare suportul neconditionat al mediului asociativ din industria carnii. ***

Asociatia Roman? a Carnii ARC este organizatia profesionala care reprezinta interesele legitime ale industriei de prelucrare a carnii. ARC s-a format n 1999 si are ca membri 50 de societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia national? de mezeluri. Primii zece membri in ordinea cotei de piata, conform studiilor sunt Caroli, Cristim, Aldis, Elit, Fox, Unicarm, Meda, Kosarom, Rainert, Diana.



Poti fi interesat si de